Eerste Arke Dreamliner geland op Amsterdam Airport Schiphol

Gister is de Boeing 787 Dreamliner van Arke aangekomen in Nederland. De Dreamliner werd woensdag om 15.00 uur lokale tijd bij de Boeing fabriek in Seattle officieel overgedragen aan TUI Nederland, moederorganisatie van Arke. Het gloednieuwe vliegtuig is gister bij aankomst op Amsterdam Airport Schiphol traditioneel gedoopt met een watersaluut van de brandweer. Arke is de eerste Nederlandse airline die dit revolutionaire vliegtuig aan haar vloot toevoegt.

dreamliner-schiphol

Revolutionair toestel

De Boeing 787 Dreamliner is lichter, stiller, zuiniger en vooral veel comfortabeler dan de huidige generatie vliegtuigen. Reizigers komen uitgerust aan op hun vakantiebestemming. Zo geven het slimme design met gewelfd plafond en de 30% grotere ramen een ruimtelijk gevoel en zorgt de moodlighting aan boord voor een natuurlijke overgang tussen dag en nacht wat zorgt voor minder jetlag bij aankomst. Daarnaast is de cabinedruk hoger waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en reizigers met een frisser gevoel op de bestemming aankomen. Door het geavanceerde luchtverversingssysteem hebben passagiers bovendien minder last van duizeligheid en hoofdpijn. De Dreamliner is niet alleen fijn om in te vliegen maar ook minder milieubelastend; het toestel maakt 60% minder geluid dan andere vliegtuigen en verbruikt 20% minder brandstof en CO2 per passagier. De tweede B787 Dreamliner wordt naar verwachting in december 2014 aan de vloot van Arke toegevoegd, het derde toestel volgt in maart 2015.
 

 

#Dreamcatcher

Het toestel, dat de naam #Dreamcatcher kreeg via de social media actie #nametheplane, heeft 307 stoelen en drie klassen: Star Class, Comfort en Economy. De nieuwe Star Class biedt extra beenruimte, extra bagagevrijdom, gratis stoelreservering en de mogelijkheid om online in te checken. De Arke Dreamliner vliegt vanaf 12 juni hoofdzakelijk naar Aruba, Bonaire en Curaçao.

Comments are closed.