Het succesvolle Aruba Meets Europe 2014 Event sluit af in stijl

Het Aruba Meets Europe 2014 (AME) is succesvol en in stijl afgesloten. De laatste dag begon met een marketplace in het Renaissance Convention Center, waar alle 40 deelnemende reisorganisaties uit 11 verschillende Europese landen de kans kregen om kennis te maken met Aruba’s hotels en lokale bedrijven.

Aruba Meets Europe 2014

Aruba Meets Europe 2014

Kukoo Kunuku feestbus

In de avond beleefde de groep veel plezier tijdens een toer aan boord van de Kukoo Kunuku feestbus, gevolgd door een tramrit door het recentelijk gerenoveerde centrum van Oranjestad. Hier reden ze onder andere langs de gloednieuwe winkelstraat en het museum district. Zowel inwoners als toeristen kunnen kosteloos gebruik maken van de tram en kunnen op- en afstappen bij verschillende haltes.

 

 

Rondleiding door Oranjestad

De rondleiding door het gerenoveerde centrum van Oranjestad eindigde bij het historische Fort Zoutman met een groot feest. Tirso Tromp, directeur van Aruba Tourism Authority in Europa kijkt terug op een zeer succesvolle 23e editie van het AME 2014.

We hebben veel vertegenwoordigers van verschillende reisorganisaties uit heel Europa mogen ontvangen, waarvan velen nieuw waren voor Aruba. Kijkend naar de positieve resultaten uit het eerste kwartaal van 2014, de stabiele cijfers van Nederlandse reizigers en de potentie in de groeiende markten van o.a. Italie en Duitsland, zijn we zeer optimistisch over de komende maanden en zelfs het volgende jaar.

Amigoe/Amiga pa bida Award

Vijf grote spelers in de reisbranche, en sinds lange tijd trouwe samenwerkende partijen van Aruba die veel bedrijvigheid naar het eiland brengen, werden geëerd met een ‘Amigoe/Amiga pa bida Award’, vrij vertaald als ‘Vrienden voor het leven Award’. Dit waren: Jasmina Meulens (KUONI), Markt Boekhoudt (Maduro Travel/ITG), Tony Plummer (Tropical Sky), Wim David (Silverjet Belgie) en Rob Oostendorp (TUI Nederland).

Harry Rowe van Black Tomato won de prijs voor beste foto

Harry Rowe van Black Tomato won de prijs voor beste foto

#ame2014

Aanvullend werden er prijzen uitgereikt aan Social Media gebruikers die de hashtag #ame2014 hebben gebruikt. Harry Rowe van Black Tomato uit Engeland won de prijs voor ‘Beste Foto’. Hij ontving als eerste prijs een origineel schilderij van lokaal kunstenaar Elvis Tromp. Fred van Eijk (Travel Counsellors Nederland & België) won een prijs voor het plaatsen van de meeste tweets en facebook berichten tijdens het AME 2014.

Feestelijke afsluiting in het Renaissance Aruba Resort

Feestelijke afsluiting in het Renaissance Aruba Resort

The avond in Fort Zoutman bestond uit een overheerlijk diner buffet verzorgd door het Renaissance Aruba Resort. Alle gasten werden op getrakteerd op een extravagante carnaval show compleet met tropische danseressen en een brassband.

Comments are closed.