Peru genomineerd voor de oscars van de reisindustrie

De beste culinaire bestemming, de beste bestemming van Zuid-Amerika en het beste verkeersbureau in de regio. Peru, hoofdstad Lima en PROMPERU zijn ook dit jaar genomineerd voor de prestigieuze World Travel Awards (WTA). Deze internationale prijzenregen, die wel bekend staat als de Oscars van de reisindustrie, vindt plaats in augustus. Een team van experts uit de reisindustrie bepaalde de genomineerden, winnaars worden verkozen op basis van een internetstemming. De WTA startte twintig jaar geleden met als doel het erkennen en waarderen van topprestaties in de toeristische sector.

Machu Picchu

Peru in de prijzen

De internationale WTA prijzenceremonie wordt op verschillende plaatsen in de wereld gehouden, met een officiële locatie per regio. In 2013 werd de editie voor de regio Midden- en Zuid-Amerika voor het eerst in Peru gehouden, dit jaar vindt deze plaats in Quito, Ecuador. Peru is de voorgaande jaren regelmatig in de prijzen gevallen. Zo won het land in zowel 2012 als 2013 de Award voor beste culinaire bestemming ter wereld en liet daarmee andere genomineerden als Japan, Italië en India achter zich. Vorig jaar sleepte PROMPERU tevens de prijs voor beste toeristenbureau in de regio in de wacht. WTA wordt dit jaar voor de 21e keer gehouden.
 

 

Het publiek bepaalt

Een team van experts bepaalt ieder jaar wie genomineerd zijn voor de prestigieuze prijzen op basis van aanbevelingen uit de toeristische industrie. Maar de experts mogen dan de nominaties bepalen, de keuze voor de winnaars ligt in handen van het publiek. Via internet kan worden gestemd op de favorieten per categorie – waaronder luchtvaart, culinair, bestemming en algemeen – en per continent. Peru is genomineerd in de categorie beste culinaire bestemming, Lima maakt kans op de prijs voor beste bestemming van Zuid-Amerika en PROMPERU dingt wederom mee naar de Award voor beste toeristenbureau. Stemmen kan vanaf 23 juni via worldtravelawards.com/vote.

Comments are closed.