5 topbestemmingen voor chocoladeliefhebbers tijdens de Pasen

De paashaas staat voor de deur. Chocolade-eitjes vinden weer gretig aftrek. Pasen staat in veel landen symbool voor het eten van chocolade. En voor het genot van enkele vrije dagen. Voor de zoetekauwen onder ons selecteerden de reisexperts van boekingssite Hotels.com vijf verrukkelijke chocoladebestemmingen om de paasdagen door te brengen.

chocolade-bestemmingen-top-5-pasen

Tabasco, Mexico – Very hot chocolate

Lang geleden waren de Azteken in Midden-Amerika’s werelds eerste chocolatiers. Zij dronken hun chocoladedrank Xocoatl of Chocolatl om vermoeidheid tegen te gaan. In Mexico heeft de productie van cacao sindsdien niet stilgelegen. In Villahermosa, de hoofdstad van de zuidelijke staat Tabasco, drink je een hot chocolate in Maya-stijl. Niet licht en romig, maar dik, puur, bitter en op smaak gebracht met chilipepers. Op de uitgestrekte haciënda’s in Tabasco wordt nog altijd cacao verbouwd.

Broc, Zwitserland – Broc in je keel

Zwitserland is het chocoladeland bij uitstek. Jaarlijks wordt in het Alpenland meer dan tien kilo chocolade per inwoner geconsumeerd. De gerenommeerde Zwitserse chocoladeproducent Maison Cailler in het plaatsje Broc, gelegen ten westen van het meer van Genève, is een must-see voor chocofans. Tijdens een rondleiding door de fabriek ontdek je de fijne kneepjes van het cacaogilde. De tour eindigt in de gift shop: een walhalla van chocola.
 

 

New York, VS – Beroemd dessert

New York huisvest een van de meest bekende chocoladedessert-etablissementen ter wereld. Max Brenner Chocolate Bar & Restaurant op Broadway serveert goddelijke taartjes, cakejes, cocktails en shakes. Allemaal van chocola. Maar je kunt er ook chocoladewafels, pannenkoeken, pizza’s of een chocoladefondue bestellen. Het interieur van de mierzoete bar ademt chocolade in zijn puurste vorm.

Tain l’Hermitage, Frankrijk – Grand Cru onder de chocolade

In de Franse plaats Tain l’Hermitage, gelegen ten zuiden van Lyon in wijnstreek Rhône-Alpes, is chocoladefabrikant Valrhona gevestigd. Deze wereldberoemde chocolademakers staan bekend om hun zeldzame kwaliteit chocolade. Het bedrijf is nauw betrokken bij de duurzaamheid van de plantages waar het zijn cacaobonen vandaan haalt. Valrhona, de ‘Grand Cru onder de chocolade’, wordt gebruikt door vooraanstaande topchefs en patissiers over de hele wereld.

Brussel, België – Belgische pralines

De praline is een typisch Belgische chocoladespecialiteit, die wereldwijd wordt geassocieerd met Brussel. De Belgische bonbon is vaak gevuld met noten of room, soms met een likeur, marsepein, noga of gedroogd fruit. België staat wereldwijd te boek als voortreffelijk chocoladeland. Er zijn verschillende fabrieken, musea en meer dan tweeduizend chocolaterieën te vinden. Een trip naar België is voor chocoladeliefhebbers niet compleet zonder een bezoek aan het Museum van Cacao en Chocolade in Brussel.

Comments are closed.