Holland America Line in 2014-2015 met vier schepen naar Zuid-Amerika

Vanaf komend najaar tot het voorjaar van 2015 positioneert Holland America Line maar liefst vier van haar schepen in Zuid-Amerika. Het ms Statendam, ms Maasdam, ms Prinsendam en ms Zaandam maken gezamenlijk twintig reizen rond het Zuid-Amerikaanse continent. De cruises variëren in lengte van veertien tot achtenzestig dagen, met vertrekken vanuit Fort Lauderdale, San Diego en Vancouver, aangevuld met afvaarten vanuit bestemmingen in Zuid-Amerika.

rsz_panamakanaal

Richard Meadows, Executive Vice President of Sales, Marketing & Gast Programma’s bij Holland America Line:

Zuid-Amerika heeft een grote aantrekkingskracht op cruisegasten. Het is het meest diverse continent ter wereld, met extreme klimaten, uiteenlopende landschappen en fantastische mogelijkheden voor excursies. Naast unieke ervaringen zoals het bijwonen van carnaval, het zien van pinguïns in hun natuurlijke leefomgeving en varen rondom Kaap Hoorn, brengen de vaarroutes de gasten naar plaatsen die het best bezocht kunnen worden met een cruiseschip, zoals Antarctica en de Amazone rivier.

Voor de cruises in Zuid-Amerika is het ms Zaandam (1.432 passagiers) het hele seizoen in Zuid-Amerika gestationeerd. Het ms Maasdam (1.258 passagiers) maakt een 49-daagse “Amazon and Carnaval Explorer” cruise, inclusief een bezoek aan Rio de Janeiro in Brazilië tijdens het jaarlijkse carnaval. Het ms Prinsendam (835 passagiers) maakt in november 2014 de 28-daagse “Amazon Explorer” cruise en het ms Statendam (1.260 passagiers) maakt in november 2014 en maart 2015 rondreis cruises vanuit San Diego. De langste reis van het seizoen is de 68-daagse “Grand South America and Antarctica Voyage”, waarbij het ms Prinsendam het hele continent omcirkelt.

Zaandam brengt het seizoen door in Zuid-Amerika

Als start van het Zuid-Amerika cruiseseizoen, vertrekt het ms Zaandam op 5 oktober 2014 vanuit Vancouver voor een 22-daagse “Inca Discovery” cruise naar Valparaiso (Santiago) in Chili. Gasten kunnen ook in San Diego aan boord gaan, waardoor het een 18-daagse reis wordt. De cruise verkent zeven landen en bevat een overnachting in de haven van Callao (Lima) in Peru. Dit biedt gasten de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Machu Picchu. Op 27 oktober vertrekt het ms Zaandam vanuit Valparaiso voor een 14-daagse “Zuid-Amerika Passage” en vervolgt zijn route rondom Kaap Hoorn naar Buenos Aires in Argentinië. Het schip gaat door verschillende klimaatzones, van gletsjers tot tropische stranden, inclusief een tocht door de Chileense fjorden en de Straat van Magellan. Een overnachting in Buenos Aires biedt extra tijd om de lokale cultuur te verkennen. De “Inca Discovery” cruise en de “Zuid-Amerika Passage” kunnen worden gecombineerd tot een 36-daagse Collectors Voyage: de “Inca Discovery en Zuid-Amerika Passage”. Van oktober 2014 tot maart 2015 vaart het ms Zaandam zeven keer de een 14-daagse route ‘Zuid-Amerika Passage’ tussen Valparaiso, Chili en Buenos Aires. De cruise biedt een overnachting in Buenos Aires, meerdere cruisedagen langs de fjorden en nationale parken van Chili en memorabele stops in onder andere de Falkland Eilanden (indien het weer het toelaat), Kaap Hoorn en Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld.

Het ms Statendam showt Mexico en het Panamakanaal

Op 2 november 2014 begint het ms Statendam aan een 31-daagse ‘Inca Empires’ rondreis in de richting van Callao waarbij het Panamakanaal gedeeltelijk wordt doorkruist. Gasten hebben meer tijd in de haven met overnachtingen in Huatulco (Mexico), Fuerte Amador (Panama) en twee nachten in Callao, waardoor er tijd is een land excursie te maken naar Machu Picchu. Naast de 31-daagse reis, kan de cruise ook in segmenten worden geboekt. Er is een 16-daags segment van San Diego naar Callao beschikbaar en een 15-daags segment van Callao naar San Diego met vertrekt op 18 november. Bij beide segmenten is een excursie naar Machu Picchu mogelijk. Op 15 maart vertrekt de Statendam voor een 30-daagse ‘Inca Empires’ rondreis vanuit San Diego welke vergelijkbaar is als de route in november, echter zonder de gedeeltelijke oversteek van het Panamakanaal. Er zijn twee 15-daagse segmenten beschikbaar van San Diego naar Sallao en Callao naar San Diego.

De Amazone ontdekken en carnaval aan boord van het ms Maasdam

Gasten die de natuurlijke schoonheid van de Amazone willen combineren met het spektakel van het carnaval in Rio, kunnen in januari 2015 aan boord gaan van het ms Maasdam voor een 49-daagse cruise. De rondreis “Amazone en Carnaval Explorer Voyage” vertrekt op 23 januari 2015 vanuit Fort Lauderdale. De cruise legt aan in vijfentwintig havens, waaronder de havens van Aruba, Bonaire en Curaçao en maar liefst veertien havens in Brazilië. Tijdens de reis zal het schip de evenaar drie keer passeren en tot diep in het hart van de Amazone doordringen. Een van de hoogtepunten op deze route is het carnaval in Rio, een feestelijke viering die vaak wordt bestempeld als het grootste feest ter wereld. Voor de viering van het carnaval blijft het schip van 15 tot 17 februari twee nachten in de haven van Rio liggen. Verlengde stops in de havens van Oranjestad op Aruba, Willemstad op Curaçao en Salvador de Bahia in Brazilië – evenals overnachtingen in Rio en Manaus in Brazilië – zorgen voor voldoende tijd aan wal om te kunnen genieten van alle historische en culturele attracties. Voor reizigers met minder tijd ter beschikking, zijn er kortere routes van de Maasdam’s “Amazon en Carnaval Explorer Voyage” beschikbaar. Er is een 23-daagse route die op 23 januari vanuit Fort Lauderdale vertrekt naar Rio de Janeiro. Op 15 februari vertrekt een 26-daagse cruise vanuit Rio de Janeiro naar Fort Lauderdale, inclusief cruisen op de Amazone en twee nachten in de haven van Rio de Janeiro tijdens carnaval.

Grand Voyage cruise en diep het Amazone gebied in met het ms Prinsendam

Op 20 november vertrekt het ms Prinsendam zuidwaarts voor een 28-daagse ‘Amazon Explorer’ cruise vanuit Fort Lauderdale. Gedurende deze cruise zal het schip de evenaar tweemaal kruisen en door het Caribisch gebied varen, inclusief bezoeken aan onder andere Guadeloupe, St. Lucia, Aruba, Tobago en Barbados. Met negen dagen cruisen op de langste rivier ter wereld is de Amazone is de parel van de route, met onderweg zes havenstops en een overnachting in Manaus. Gasten die graag het hele continent inclusief de oversteek naar Antarctica willen maken, kunnen 3 januari 2015 aan boord gaan van de Prinsendam voor de ‘Grand South America and Antarctica Voyage’. De 68-daagse reis vanuit Fort Lauderdale voert gasten door het Panamakanaal en langs de westkust naar Ecuador, Peru en Chili waarna het schip drie dagen in de wateren van Antarctica doorbrengt. De Prinsendam vervolgt zijn weg via Kaap Hoorn, richting de Falklandeilanden, Argentinië, Uruguay en Brazilië waarna de route eindigt in het Caribisch gebied. Reizigers met minder tijd ter beschikking kunnen de 37-daagse cruise van Fort Lauderdale naar Buenos Aires maken of de 31-daagse cruise terug van Buenos Aires naar Fort Lauderdale.

Comments are closed.