Duik in de Lower East Side in New York

New York City is zoveel meer dan alleen de bekende bezienswaardigheden. Elke buurt heeft haar eigen sfeer en highlights. Om de diversiteit van de stad te benadrukken legt NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau voor New York, met haar Neighborhood x Neighborhood campagne de focus op steeds een andere wijk. In mei staat de Lower East Side op het programma, een levendige buurt met een rijke geschiedenis. Deze charmante wijk was in de 19e en 20e eeuw thuis voor een keur aan immigranten en die internationale vibe is tot op de dag van vandaag te voelen. Om dat culturele erfgoed te vieren is het in mei Lower East Side History Month, met evenementen op meer dan dertig locaties.

street-photo-new-york

Karakteristiek

East Village, Chinatown, Little Italy en Alphabet City vormen samen de Lower East Side. In de karakteristieke gebouwen in deze buurt woonden ooit immigranten uit Duitsland, Ierland, Italië, Polen en Oekraïne. Er was – en is – een grote Joodse gemeenschap waarmee je kennis kunt maken in het Museum at Eldridge Street Synagogue. Ook het Lower East Side Tenement Museum – vernoemt naar de beroemde tenement buildings – is een bezoekje waard, naar het New Museum ga je juist weer voor moderne kunst. Daarna zin om te shoppen? Het wemelt hier van de gespecialiseerde winkeltjes vol kleding, juwelen en accessoires met die heerlijke bohemian stijl.
 

 

Traditioneel

De hele maand mei staat alles in de Lower East Side in het teken van de geschiedenis van de buurt en – betaalbaar! –eten is daar onlosmakelijk mee verbonden. Traditionele Joodse heerlijkheden vind je bij Russ & Daughters en Katz’s Delicatessen, Chinees eet je in Chinatown bij Pig and Khao, Pok Pok Phat Thai en Yunnan Kitchen. Er is op elke straathoek wel een restaurantje te vinden en ook voor het nachtleven kun je gewoon in de buurt blijven. Neem een kijkje in Schiller’s Liquor Bar, The Leadbelly en Barramundi. Ga je liever dansen? Duik dan in de bruisende muziekscene van de Bowery Ballroom en de Mercury Lounge – top avond gegarandeerd.

Comments are closed.