Toerisme Vlaanderen verwacht een top paasvakantie

Toerisme Vlaanderen verwacht tijdens de paasvakantie ruim 1,3 miljoen overnachtingen in Vlaanderen en Brussel. Het gaat om ruim 660.000 overnachtingen door binnenlandse bezoekers en nog eens meer dan 650.000 overnachtingen voor rekening van buitenlandse bezoekers. Dat is goed 12 procent meer dan in de paasvakantie van 2013. Allemaal samen zullen deze toeristen en zakenreizigers bijna 132 miljoen euro besteden in Vlaanderen en Brussel.

Ruim 1,3 miljoen overnachtingen

Volgens onze inschatting zullen we ruim 1,3 miljoen overnachtingen registreren aan de kust, in de groene regio’s en in de Vlaamse kunststeden (Antwerpen, Mechelen, Leuven, Gent en Brugge) en Brussel. Ruim 660.000 overnachtingen zijn voor rekening van landgenoten die voor een vakantie in eigen land kiezen tijdens de paasvakantie. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2013. Ruim 650.000 overnachtingen zijn voor rekening van buitenlandse bezoekers, goed 21 procent meer dan in de paasvakantie van 2013.

 

 

Kwalitatieve topbestemming voor korte vakanties

Bijna 1/5 van de buitenlandse overnachtingen (iets meer dan 120.000) zijn voor rekening van bezoekers uit Nederland. Na Nederland volgen het Verenigd Koninkrijk (ruim 100.000) en Frankrijk (ruim 97.000). Toerisme Vlaanderen voert het hele jaar door gerichte marketingacties via zijn buitenlandkantoren en probeert op die manier het aantal buitenlandse overnachtingen positief te beïnvloeden. Zo loopt er sinds begin maart een geïntegreerde toeristische promotiecampagne voor de kust via onze kantoren in de buurlanden. Toerisme Vlaanderen wil zo de Vlaamse kust als een kwalitatieve topbestemming voor korte vakanties positioneren.

Universiteitsbibliotheek in Leuven

Universiteitsbibliotheek in Leuven

Toerisme is natuurlijk ook een belangrijke economische groeimotor. De 1,3 miljoen overnachtingen tijdens de paasvakantie brengen bijna 132 miljoen euro in het Vlaamse laatje. 58 miljoen euro komt van onze landgenoten. Onze buitenlandse gasten spenderen bijna 74 miljoen euro.

Comments are closed.