Nieuwe site voor fietscampings in België

België had de naam dat campings niet zo ingesteld zijn op rondtrekkende fietsers met hun tentje achterop de fiets. De nieuwe website: fietscampingsbelgie.nl toont aan dat deze mogelijkheden er wel degelijk zijn.

fietsvakantie-in-belgie

Slapen onder duizend sterren

In de kampeerwereld zijn twee ontwikkelingen. Er is de trend naar luxe, maar óók back to the roots: vrijheid, blijheid, met een tentje achterop de fiets rondtrekken. Fietsen en kamperen is een prima combinatie: tentje achterop de fiets en na een fietsdag op een camping neerstrijken om te ontspannen. Waarom overnachten in een hotel met slechts drie, vier of vijf sterren als je onder duizend sterren kan slapen? Met de fiets en tentje er op uittrekken in veelzijdig België: het is feitelijk zo gemakkelijk en dichtbij huis, maar wel écht buitenland!

156 kampeermogelijkheden

Op de site staan inmiddels 156 voor fietsers geschikte kampeermogelijkheden. Voor de fiets geschikt betekent dat de camping is ingesteld op kampeerders die fiets aankomen, de fietser vindt er een rustig plekje in het groen en er geldt een aangepast tarief voor fietsers, die immers veel minder ruimte nodig hebben dan en auto met een caravan. Alle geselecteerde terreinen staan op een kaart die ingezoomd kan worden. Een klik op het icoontje en meer informatie over het kampeerterrein komt in beeld.

Van fietsers voor fietsers

De site is ontstaan vanuit de vereniging van fietsreizigers De Wereldfietser. De selectie is gedaan door fietsers die de kampeerterreinen in de praktijk hebben getest. Komend voorjaar en komende zomer gaan de fietsers weer op pad: op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Bivakzones

Helaas bestaat er bij onze zuiderburen nog geen vereniging van natuurkampeerterrein, zoals in Nederland, maar de belangstelling voor natuurlijk kamperen, neemt wel toe. In Vlaanderen is er de ontwikkeling van de bivakzones. Deze zijn vergelijkbaar met onze `paalkampeerplekken´ van Staatsbosbeheer. In de maand mei worden er in de provincie Antwerpen vier nieuwe bivakzones geopend op prachtige locaties in de natuur. Met deze site hopen de initiatiefnemers een interessant overzicht te bieden van de mogelijkheden om na een dagje fietsen écht te kamperen.

Comments are closed.