Adam D. Tihany ontwerpt openbare ruimtes van het nieuwe Seabourn schip

Luxe cruiserederij Seabourn heeft Adam D. Tihany aangetrokken om de openbare ruimtes aan boord van het nieuwe schip te ontwerpen. Tihany gaat de openbare ruimtes op het schip, welke in Italië wordt gebouwd en naar verwachting in 2016 in gebruik wordt genomen, ontwerpen.

seabourn-cruise

Tihany gaat voor het nieuwe schip van Seabourn de openbare binnen- en buitenruimtes ontwerpen, inclusief de spa, het theater, het casino, de lounges en het innovatieve multifunctionele Seabourn Square.

Ik streef ernaar een manier te vinden die de persoonlijkheid van het merk tot zijn recht laat komen. Mijn doel is om een mooi en uniek Seabourn schip te ontwerpen, waar gasten zich thuis voelen en volop kunnen genieten van het ultra luxe aanbod aan boord.

Zegt Tihany

Volgens Richard D. Meadows, President van Seabourn, past Adam Tihany’s artistieke gevoeligheid perfect bij Seabourn.

Zijn ontwerpen tonen de essentie van de combinatie van ultra luxe en ontspannen elegantie, hetgeen precies aansluit bij de kernwaarden van Seabourn.

Het nieuwe, ultraluxe cruiseschip beschikt uitsluitend over suites en biedt ruimte aan 604 gasten. De configuratie van het nieuwe schip wordt gebaseerd op de zeer populaire Seabourn Odyssey-klasse schepen, maar biedt een extra dek en grotere publieke ruimtes. Het schip wordt gebouwd door Fincantieri S.p.A en zal naar verwachting halverwege 2016 in gebruik worden genomen. Het schip behoudt de hoge ratio aan ruimte per gast die Seabourn eigen is en voorziet in een zeer persoonlijke service met bijna één personeelslid per gast.
 

 
Adam D. Tihany wordt binnen de hospitality sector beschouwd als een van ‘s werelds meest prominente designers. De afgelopen dertig jaar is Tihany een leider geworden in het creëren van luxe en innovatieve ontwerpen op enkele van ‘s werelds meest iconische plekken, waaronder het King David Hotel in Jeruzalem, het Mandarin Oriental hotel in Las Vegas en het One & Only hotel in Kaapstad. Tihany heeft diverse prijzen ontvangen voor zijn bijdrage aan de design wereld, waaronder een Honorary Doctorate van de New York School of Interior Design.

Comments are closed.