Oranjefans optimistisch over WK kansen

Hoewel Oranje voor een zware opgave lijkt te staan tijdens het WK voetbal, met in de groepsfase Spanje, Australië en Chili als tegenstanders, tonen Nederlandse fans zich hoopvol. Veel supporters zoeken naar een hotelovernachting op de finaledag in Rio de Janeiro, zo blijkt uit gegevens van Hotels.com.

rio-de-janeiro

Vertrouwensvolle landen

In een ranglijst met de meest vertrouwensvolle landen, die gebaseerd is op het toenemende aantal zoekopdrachten naar hotels in Rio de Janeiro, staan Nederlandse supporters op plaats vier. Japan voert de lijst aan, gevolgd door Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Meest optimistische landen *

1. Japan (983%)
2. Australië (560%)
3. Verenigd Koninkrijk (546%)
4. NEDERLAND (525%)
5. Verenigde Staten (513%)
6. Mexico (424%)
7. Rusland (348%)
8. Spanje (343%)
9. Duitsland (267%)
10. Uruguay (250%)
11. Colombia (247%)
12. Frankrijk (246%)
13. Zwitserland (193%)
14. Italië (171%)
15. België (33%)

*Vergelijkt de zoekopdrachten naar Rio de Janeiro uitgevoerd in de 90 dagen voorafgaand aan 11 maart 2014 – waarbij reizigers inchecken tussen 5-13 juli 2014 en uitchecken tussen 14-20 juli 2014 – met dezelfde periode in 2013.

Hoewel de hotelprijzen in enkele bestemmingen oplopen, kunnen voetbalfans nog altijd waar krijgen voor hun geld door vroeg te boeken en buiten de centra van de speelsteden te zoeken naar laag geprijsde overnachtingen.

 

 

São Francisco

In het Clube Hostel São Francisco bijvoorbeeld, dat slechts enkele kilometers buiten het centrum van Rio de Janeiro ligt, zijn momenteel nog overnachtingen op de finaledag beschikbaar voor een bedrag van 135 euro. Een overnachting in het Carillon Plaza Hotel in São Paulo tijdens de halve finale op 9 juli, ook op korte afstand van het centrum, is nog altijd beschikbaar voor 58 euro.

Alison Couper van Hotels.com zegt:

Onze gegevens laten zien dat Nederlandse voetbalfans bijna vier jaar na de verloren finale in Zuid-Afrika opnieuw dromen van WK succes. Zij behoren tot de supporters met het grootste vertrouwen in een finaleplaats. Toch is de enige zekerheid die deze zomer biedt een verdere stijging van de hotelprijzen, doordat de vraag naar overnachtingen het aanbod vermoedelijk zal overstijgen. Fans kunnen gelukkig nog altijd goed geprijsde accommodaties vinden, wanneer zij buiten de stadscentra zoeken en niet tot de laatste minuut wachten met boeken.

Prijzen zijn gedaald

Voetballiefhebbers zullen verheugd zijn met het nieuws dat de hotelprijzen die reizigers uit de eurozone het afgelopen jaar betaalden in Brazilië met 9% zijn gedaald, voornamelijk door een waardedaling van de real. Het land behoorde in 2013 nog altijd tot de tien bestemmingen waar reizigers het meest betaalden. Gemiddeld 150 euro per overnachting, zo blijkt uit de laatste Hotel Price Index van Hotels.com. In Rio de Janeiro, waar de WK finale wordt gespeeld op zondag 13 juli, betaalden reizigers in 2013 gemiddeld 194 euro per hotelovernachting.

Comments are closed.