Wereldwijde toerismesector op Curaçao groeit met 5% in 2013

Zoneiland Curaçao verwelkomde het afgelopen jaar meer dan 440.000 vakantiegangers; 5% meer dan in 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Curaçao Tourist Board Europe (CTBE) en het lokale ministerie van Economische Ontwikkeling. De stijging van Europese bezoekers in 2013 komt met name door het toenemend aantal Duitse toeristen die het vakantie-eiland weet te vinden. Het aantal Nederlandse bezoekers bleef in 2013 stabiel.

Palapahut Curacao

In november en december 2013 zagen we al een flinke groei in het aantal Europese overnachtingen op het eiland en deze trend lijkt zich voort te zetten – onze hotelpartners rapporteren een hoge bezetting in het eerste kwartaal van 2014. Naar verwachting zal het aantal mensen dat dit jaar vakantie viert op Curaçao verder toenemen, onder andere door de intensieve samenwerking met airberlin, het extra aanbod van Corendon/KLM en de inzet van de nieuwe Dreamliner van Arkefly. Wij zijn erg trots op de huidige groei en hopen dat deze positieve ontwikkeling ook doorzet voor de totale Nederlandse reismarkt.

Aldus Edward Suares, Director Curaçao Tourist Board Europe (CTBE).

Terugblik 2013

In 2013 leverde de toerismesector op Curaçao Naf. 730,5 miljoen (circa 302 miljoen euro) op; 6,6% meer dan in 2012. Vooral de tweede helft van 2013 liet een stijging zien ten opzichte van het jaar ervoor. In 2013 kwamen meer dan 440.000 mensen naar het eiland. Deze mensen waren veelal afkomstig uit Nederland (30%), Venezuela (bijna 21%), de Verenigde Staten (14%), Aruba (bijna 5% ) en Duitsland (4%).

 

 

In de prijzen: derde Zoover nominatie op rij

Curaçao is dit jaar opnieuw genomineerd voor de Zoover Awards in de categorie ‘vliegvakantieland buiten Europa’. Reizigers kunnen hun stem uitbrengen via Zooverawards.nl. Op 17 april wordt de winnaar bekendgemaakt. Curaçao nam de Zoover Award al twee keer eerder in ontvangst. Vorig jaar won het eiland met een gemiddelde waardering van 8,7 de prijs voor ‘favoriet vliegvakantieland buiten de EU’. De Zoover Awards worden sinds 2009 uitgereikt aan de beste en populairste reisorganisaties en bestemmingen.

Comments are closed.