Emirates lanceert nieuwe service naar Boston

Emirates lanceerde gister een dagelijkse, non-stop service tussen Dubai en Boston. Boston is de 142ste bestemming van de luchtvaartmaatschappij en de achtste bestemming in de US.

emirates

Inauguratievlucht

De inauguratievlucht EK237 vertrok van Terminal 3 op Dubai International Airport om 09:45uur met passagiers vanuit de Verenigde Arabische Emiraten en 39 andere landen aan boord. Ook Tim Clark, President van Emirates, en Adel Al Redha, Vicepresident van Emirates waren aanwezig op deze inauguratievlucht. Emirates gebruikt een Boeing 777-200LR voor de dagelijkse vluchten, met 8 First Class stoelen, 42 Business Class stoelen en 216 in Economy Class stoelen. De EK237 vlucht zal iedere dag vertrekken van Dubai om 09:45uur en aankomen in Boston om 15:15uur. De terugvlucht, EK238, zal vertrekken vanaf Boston om 23:15uur en landen in Dubai om 19:30uur de volgende dag.

Wij zijn heel positief over deze nieuwe service naar Boston. Vanaf de aankondiging van onze plannen om naar Massachusetts te vliegen hebben we een sterke en positieve reactie gekregen van onze reizigers en business klanten, niet alleen in de US, maar ook vanuit onze thuisbasis, Azië, Afrika en het Midden Oosten.

Aldus Tim Clark.
 

 

Goederen van en naar Boston

Naast passagiers zal Emirates Skycargo goederen transporteren naar en van Boston, zoals elektronica, medische apparatuur, farmaceutische producten, machine onderdelen, lederen producten en de beste kreeft uit Nieuw Engeland. Emirates Skycargo kan 15 ton per dag vervoeren. Meer dan 50 bedrijven uit Boston zijn actief in de Verenigde Arabische Emiraten en meer dan 150 bedrijven doen werk in Centraal Azië. De regio rondom Boston wordt beschouwd als een centrum voor onderwijs en onderzoek, er zijn meer dan 270 hoge scholen en universiteiten. Ieder jaar komen 44.000 buitenlandse studenten naar Nieuw Engeland om hier te studeren. Ook is Boston een populaire toeristenbestemming, met 12 miljoen bezoekers per jaar.

In 2004 lanceerde Emirates passagier services naar Amerika en vliegt nu dagelijks naar New York JFK, Washington, Houston, Dallas, Seattle, San Francisco en Los Angeles.

Comments are closed.