Singapore Airlines en Turkish Airlines breiden codeshare overeenkomst verder uit

Singapore Airlines en Turkish Airlines hebben afgesproken om het aantal codeshare verbindingen vanuit Istanboel en Singapore verder uit te breiden. Onder voorbehoud van goedkeuring is de verwachting dat de uitbreiding van de codeshare vluchten met ingang van 1 mei 2014 zal ingaan.

tour-istanbul-passagiers-turkish-airlines

Codeshare

De Star Alliance-partners hebben sinds februari 2009 een codeshare op elkaars vluchten op de route Istanboel-Singapore en vice versa. Singapore Airlines heeft momenteel vier wekelijkse vluchten op de genoemde route, maar wil de frequentie tussen Singapore en Istanboel verhogen naar zes keer per week. Dit zal ingaan met ingang van 30 mei 2014, afhankelijk van het seizoen, om aan de vraag te voldoen. Turkish Airlines vliegt de route zeven keer per week.
 

 

SQ identificatiecode

Met de nieuwe overeenkomst zal Singapore Airlines haar ‘SQ’ identificatiecode toevoegen aan vluchten die door Turkish Airlines worden uitgevoerd in Turkije zelf, maar ook naar bestemmingen in Afrika, Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Op wederzijdse basis zal Turkish Airlines haar ‘TK’ identificatiecode toevoegen aan de vluchten die door Singapore Airlines worden uitgevoerd op de routes tussen Singapore en bestemmingen in Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Deze belangrijke uitbreiding van onze samenwerking met Turkish Airlines, samen met onze verhoging van de frequentie naar Istanboel, is in overeenstemming met de huidige inspanningen om ons netwerk uit te breiden. Dit is opnieuw een voorbeeld hoe je samen meer kunt bereiken dan alleen.

Volgens Singapore Airlines Executive Vice President Commercial, de heer Mak Swee Wah.

We zijn verheugd om de huidige codeshare overeenkomst met Singapore Airlines uit te breiden. Met deze samenwerking kunnen wij beide netwerken aan elkaar verbinden en hebben zowel wij als Singapore Airlines de mogelijkheid om onze passagiers meer reismogelijkheden aan te bieden.

Aldus de heer Ahmet Bolat, Turkish Airlines Chief Investment en Technology Officer.

Comments are closed.