Garuda Indonesia treedt toe tot SkyTeam Alliance

Garuda Indonesia is vandaag tijdens een speciale ceremonie op Bali toegetreden tot de wereldwijde luchtvaartalliantie SkyTeam. Hiermee is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië de tweede SkyTeam-partner uit Zuidoost-Azië en worden 40 bestemmingen toegevoegd aan het wereldwijde netwerk van SkyTeam.

garuda-skyteam

Door de toetreding tot SkyTeam kunnen de 19 miljoen jaarlijkse passagiers van Garuda Indonesia vanaf nu gebruik maken van het wereldwijde SkyTeam netwerk met 1.064 bestemmingen en kunnen passagiers van de andere SkyTeam leden eenvoudig doorreizen naar belangrijke zakelijke en toeristische bestemmingen in Indonesië, Zuidoost-Azië en Australië. Garuda Indonesia implementeert alle klantgerichte initiatieven van SkyTeam zoals gekoppelde frequent flyer spaar- en beloningssystemen en SkyPriority; een pakket aan priority airport services voor Elite Plus, First en Business Class passagiers wereldwijd – welk van kracht is op meer dan 900 luchthavens wereldwijd.

Met de toetreding van Garuda Indonesia tot de alliantie geven we onze klanten toegang tot 1.064 bestemmingen en een bereik van meer dan 90% van de meest relevante vliegroutes in de wereld. Garuda Indonesia versterkt onze aanwezigheid in Australazië voor onze 588 miljoen wereldwijde passagiers. SkyTeam richt zich er op om haar leden extra slagkracht te geven door het netwerk te versterken, het aantal hubs te vergroten en de customer experience en benefits te verbeteren door innovatieve initiatieven.

Aldus Michael Wisbrun, Managing Director van SkyTeam.

Vandaag is een historische dag voor Garuda Indonesia; we zijn nu officieel het 20ste lid zijn van SkyTeam. In de afgelopen 3 jaar heeft Garuda Indonesia, met dit doel voor ogen, een actieve samenwerking met de andere 19 leden bewerkstelligd. Het was een memorabele reis.

Aldus President & CEO van Garuda Indonesia, Emirsyah Satar.
 

 

Deelname aan SkyTeam vormt een nieuwe belangrijke mijlpaal in de 65-jarige historie van onze luchtvaartmaatschappij, waarbij we nu een rol op mondiaal niveau kunnen gaan spelen. We zien enorm uit naar de toekomstige samenwerking met onze partners. Garuda Indonesia kan haar passagiers vanaf nu een wereldwijd bereik bieden met een naadloze, nog betere reiservaring, terwijl het tegelijkertijd Indonesië krachtig op de kaart zet van de internationale reisindustrie. Daarnaast versterkt het toetreden tot SkyTeam de reputatie van Garuda Indonesia als een “World-Class Airline” en zet het ons op één lijn met andere leidende luchtvaartmaatschappijen in de wereld. Garuda Indonesia is trots om SkyTeams wereldwijde netwerk uit te breiden met één van de grootste economieën in Zuidoost-Azië via haar hubs in Jakarta, Denpasar, Makassar, Medan, Surabaya en Balikpapan.

Aldus Mr. Satar.

De luchtvaartmaatschappij geeft een boost aan SkyTeams aanwezigheid in Australië met vluchten naar Brisbane, Melbourne, Perth en Sydney; en in Tokyo met vluchten naar zowel Narita als Haneda. Daarnaast wordt de service van Garuda Indonesia naar Europa later dit jaar uitgebreid met een nieuwe route naar Londen. Met haar jonge vloot, de onlangs tot World’s Best verkozen Economy Class en een geheel vernieuwd Business Class service concept, biedt Garuda Indonesia zowel haar eigen passagiers als die van haar partners een hoogwaardig product met hoge kwaliteit service.

Garuda Indonesia ziet er dan ook zeer naar uit om haar passagiers en die van de andere SkyTeam leden aan boord te mogen verwelkomen.

Comments are closed.