8 onmisbare bezienswaardigheden in Panama

Panama grenst aan twee zeeën en heeft uitgestrekte stranden, platte vlaktes, steile bergen, dikbegroeide jungle en zelfs een stukje woestijn. Het Midden-Amerikaanse land is het huis van zeven inheemse indianenstammen, ontelbaar veel dier- en plantsoorten, oude steden, een ultramoderne hoofdstad en het wereldberoemde Panamakanaal. Maar wat mag je echt niet missen in Panama? Hieronder 8 onmisbare bezienswaardigheden op een rij.

panama2

8. Pearl Islands

De Pearl Islands werden bewoond door inheemse volkeren, totdat Spaanse bezetters in de 15e eeuw een weelde aan parels ontdekten in de rijke archipel. De eilanden worden gekenmerkt door weelderige bossen en zijn omringd door parelwitte zandstranden en een helder blauwe zee. Contadora is het meest ontwikkelde eiland van de archipel, met diverse resorts en een landingsbaan voor lokale vluchten. Bezoekers kunnen er een privéjacht huren en de eilanden ontdekken.

7. Boquete

Langs de westgrens van Panama ligt Boquete; genesteld tussen bergketens die zich helemaal uitstrekken tot aan Costa Rica. Boquete staat bekend als de ‘vallei van de bloemen’ en biedt dan ook een ‘boeket’ aan kleurrijke reiservaringen. Van een wandeling door het bladerdak van ‘Cloud Forrest’ tot badderen in de warmwaterbronnen langs de Caldera rivier. Boquete is een bergdorp dat je zeker niet verstek moet laten gaan.

6. Amador Causeway

De Amador Causeway verbindt de drie eilanden bij de ingang van het Panamakanaal met het vasteland. Deze aangelegde strook biedt een geweldig uitzicht op Panama City en de ‘Bridge of the Americas’. Panamezen besteden hun weekend joggend, fietsend of skatend op de causeway of eten en drinken wat bij de vele restaurants en bars op de drie eilanden: hip en happening.

panama

5. Volcan Baru

Op de top van de Barú vulkaan in de provincie Chiriquí ligt het hoogste punt van Panama. Populair bij fanatieke wandelaars en bergbeklimmers. Het trotseren van de vulkaan vereist een lange, steile klim en de veranderingen in het klimaat zijn tijdens de tocht naar boven duidelijk te zien. De vegetatie verandert zienderogen. De top van de vulkaan biedt bij helder weer uitzicht op zowel de Caribische zee als de Pacifische Oceaan. Reizigers die willen ontspannen brengen een bezoek aan de hotsprings, die gevoed worden door de thermale wateren van de slapende gigant.

4. Santa Catalina

De internationale surf community heeft lang geprobeerd deze idyllische plek geheim te houden, maar inmiddels is het bekend dat Santa Catalina een surfspot van wereldklasse is. De stad ligt aan de Golf van Chiriquí en heeft een prachtig strand, omringd door junglebossen. Veel faciliteiten zijn er niet, enkel natuurlijke schoonheid.

3. San Blas

De San Blas archipel ligt in het oosten van Panama en is de beste plek om de rijke cultuur van de inheemse Kuna indianen te verkennen. Het gebied is compleet in handen van dit authentieke volk, maar de indianen zijn gastvrij en verwelkomen bezoekers op hun eilanden. Hele indianenfamilies leven verspreid over kleine en grotere eilanden. De archipel telt 365 bounty eilanden; voor elke dag van het jaar één.

2. Coiba

De mariene diversiteit in de wateren van Panama is ongeëvenaard en nergens is dit duidelijker te zien dan in Coiba National Marine Park. Het eiland Coiba is het grootste eiland in het park én het grootste eiland in heel Midden-Amerika. Het gebied telt meer dan 800 soorten zeedieren en planten en Coiba is dan ook één van de mooiste snorkel en duikspots aan de Pacifische kust.

 

 

1. Bocas del Toro

Bocas del Toro is in 1502 ontdekt door Christopher Columbus en is een van de meest populaire toeristische gebieden in Panama. Het ondiepe water is zeer geschikt om te snorkelen en is gevuld met gekleurd koraalrif en tropische vissen. Dolfijnen, zeesterren en zelfs walvissen zijn er te spotten. Een paradijs op aarde en daarom ook met stipt de belangrijkste bezienswaardigheid van Panama.

Van en naar Panama

KLM vliegt zeven keer per week rechtstreeks naar Panama City, binnen 11 uur. Diverse luchtvaartmaatschappijen (bijvoorbeeld Delta, United en Continental Airlines) vliegen op Panama City met één overstap.

Comments are closed.