Zon verkoopt goed; boekingen zomervakantie trekken aan

Nederlandse reizigers hebben in de afgelopen week vooral de zonnige vakantiebestemmingen Turkije (+23%) en Griekenland (+24%) geboekt om hun zomervakantie door te brengen. Daarmee kwam, vergeleken met vorig jaar, het totaal aantal geboekte vakantiegangers 3% hoger uit.

strand-zon-zee-zand-palmbomen

Bestemmingen

De cijfers van de ANVR/GfK Travelscan laten zien dat Griekenland dit jaar enorm in de lift zit vergeleken met de eerste weken vorig jaar. Nog ver voor het zomerseizoen hebben al +28% meer reizigers naar deze bestemming een pakketreis geboekt bij een ANVR-reisorganisatie. Turkije dat nog steeds de lijst aanvoert, ziet het aantal boekingen toenemen met +5%, maar voert nog steeds de lijst aan.De boekingen voor de zomer laten een positieve trend zien met in de afgelopen week +3%. Hiermee loopt de reisbranche haar achterstand enigszins in, waardoor het totaal aantal zomerboekingen tot op heden uitkomt op -3,6% ten opzichte van vorig jaar.
 

 
Ook de komende voorjaarsvakantie staat voor de Nederlander meer in het teken van zon dan sneeuw. Terwijl de geboekte sneeuwbestemmingen via ANVR-reisondernemingen een achterstand laten zien van -12%, komen de zonbestemmingen uit op -8%. Vooral de tweede week van de voorjaarsvakantie zorgt met +18% meer geboekte zonestemmingen hiervoor. Na Gran Canaria zijn het vooral Tenerife (+4,6%), Curacao (3,8%) en Antalya (+1%) waar de Nederlandse vakantieganger zijn zon haalt.

Comments are closed.