Metamorfose voorgevel Tikibad na 30 jaar

De voorgevel van het nationaal en internationaal bekende Tikibad is na dertig jaar in een nieuw jasje gestoken. De initiatiefnemer en bouwer van het Tikibad, de heer Hugo Graaf van Zuylen van Nijevelt legde onlangs de laatste hand aan de gevel.

metamorfose-voorgevel-tikibad

Historische gegevens

In 1983 ging de bouw van het bad van start en op 18 april 1984 opende Prof. mr. Pieter van Vollenhoven het Tikibad in Nederland. Het bleek een schot in de roos en door het succes van het bad maakte ook het attractiepark een ferme sprong voorwaarts met veel nieuwe attracties. In 1994 werd het Tikibad flink uitgebreid. Vervolgens zijn er de nodige overdekte waterglijbanen aan toegevoegd met als hoogtepunt het vernieuwde torencomplex in 2000. In 2006 mocht het bad de 12½ miljoenste gast sinds de openstelling begroeten.

 

 

Feitjes

In het Tikibad is in 30 jaar een totaal van 32.5 miljoen kilometer gegleden. Dat komt neer op 813 keer de aarde rond, of 85 keer naar de maan. Als je iedereen, die het Tikibad heeft bezocht, in stadsbussen zou zetten heb je 603.600 bussen nodig. Als je alle bussen achter elkaar zou zetten zou je een rij krijgen van 7240 kilometer. De laatste bus staat dan in Angola, Afrika.

Als alle bezoekers die de afgelopen 30 jaar in het Tikibad geweest zijn de polonaise zouden lopen, zou deze 76.590 kilometer lang zijn. De polonaise zou twee keer de aarde rond gaan. Er zullen 4.007.500 gemiddelde geluidsinstallaties nodig zijn om iedereen de muziek te laten horen. Stel dat iedereen, die klaar was met zwemmen, zijn of haar badkleding in zou leveren, en we die achter elkaar neer zouden leggen, dan zal de lijn met zwemkleding 7.700 kilometer lang zijn. De laatste zwembroek zou in Louisiana, Noord Amerika liggen.

tikibad-wassenaar-metamorfose-voorgevel

‘Tikibios Drijf In’

In de komende maanden staan de volgende films geprogrammeerd:
13 februari: The Ugly Truth
Katherine Heigl en Gerard Butler spelen de hoofdrollen in deze grappige komedie over de strijd tussen de seksen. Abby Richter is een naar romantiek verlangende ochtendshow producer die haar zoektocht naar Mr. Perfect nog niet heeft opgegeven. Haar carrière heeft nog geen windeieren gelegd…tot haar baas Mike Chadway (Gerard Butler) in dienst neemt, een echte macho die belooft om de harde waarheid over mannen en vrouwen voor eens en voor altijd duidelijk te maken.

20 maart: Despicable Me 1
In een vrolijke, vredige buitenwijk met netjes omheinde en piekfijn verzorgde tuintjes staat een mysterieuze, onheilspellende villa midden op een dood gazon. Het zwarte gebouw is het geheime hoofdkwartier van Gru die de wereld wil domineren met zijn legertje gele handlangers: de compleet dolgedraaide Minions. Wie Gru’s plannen probeert te dwarsbomen, maakt snel kennis met een gruwelijk arsenaal aan krimpstralen, vriespistolen en oorlogsvoertuigen. Dan staan er plotseling drie weesmeisjes voor de deur die in Gru geen superschurk, maar de perfecte papa zien! Een grotere bedreiging voor zijn reputatie is nauwelijks denkbaar.

Filmavond programma

Vanaf 16.00 uur: Tikibad open
Tot 20.15 uur: Glijbanen open
20.30 uur: Start film
Sluiting Tikibad: Na afloop van de film

Comments are closed.