Angola

Angola heeft een van de snelst groeiende economieën van Afrika en is met zijn eeuwenoude cultuur en witte stranden met palmbomen een schitterend land om te bezoeken. Voor meer toeristische informatie kijk je op de website van de Ambassade van Angola.

Reizen naar Angola

Blijf op de hoogte van Angola met onze inspirerende nieuwsbrief vol Angola tips!

Luanda

Als hoofdstad van Angola is Luanda niet alleen het bestuurlijk centrum maar ook de belangrijkste haven. Gelegen aan de Atlantische Oceaan kent Luanda schitterende stranden, die het bezoeken waard zijn. De stad bestaat uit twee delen; Baixa (oude stad) en Cidadealta (nieuw deel). Baixa ligt aan de haven en kent authentieke koloniale gebouwen en nauwe straatjes. Ook het fort Penedo bevindt zich in Luanda. Dit fort werd gebouwd om de stad te beschermen en diende ook als slavendepot. Anderhalve eeuw later werd het fort als gevangenis gebruikt voor politieke gevangenen. Inmiddels is het fort opgenomen op de Werelderfgoedlijst en is het uitgegroeid tot een cultureel symbool.

Natuur: Savanne en Safari

Angola grenst met zijn schitterende, onbedorven stranden aan de Atlantische Oceaan. Naast de zuivere kustlijn kent Angola een mooie natuur en vooral op de savanne bevinden zicht veel wilde dieren. Er zijn bovendien 13 nationale parken in Angola waarvan Kissama National Park de bekendste is.

Levendige Cultuur in Angola

De naam Angola is afgeleid van de titel Ngola van de voormalige heersers van Ndongo. Ndongo is een van de drie koninkrijken waar Angola vroeger uit bestond. Het land kent vele tradities en culturele gebruiken zoals voorouderverering en duiveluitdrijvingen. Qua kunst is Angola vooral bekend om de houten beeldhouwwerken. Verder zijn muziek en dans erg belangrijk. Op 4 april vieren de mensen van Angola Peace Day, op deze dag kwam er een einde aan de langdurige burgeroorlog van Angola.

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Angola