Leiden wint schaatsonderdeel in Olympisch Stadion Amsterdam

De schaatsers van de IJssport Vereniging Leiden en Indoor Hardrij Club Leiden hebben afgelopen zondag tijdens de IJSTIJD!-Winterspelen in het Olympisch Stadion. Op De Coolste Baan van Nederland won het team uit Leiden op de onderdelen 500 meter, ploegenachtervolging en estafette. Hiermee hebben ze tickets voor de worldcup in Thialf in de wacht gesleept. Giel, Eva, Joni en Annabelle van IJVL en Brit, Savannah, Henk, Kai en Rein van IHCL waren te sterk voor de overige teams. In totaal deden 20 steden mee aan de IJSTIJD!-Winterspelen in Amsterdam.

leiden-wint-ijstijd-winterspelen

Deelname IJSTIJD!-Winterspelen

De tijdelijke ijsbaan op de Nieuwe Rijn, georganiseerd door het Centrummanagement Leiden, is afgelopen jaar voor het eerst geselecteerd door de KNSB als één van de 22 IJSTIJD! banen door heel Nederland. Dit bracht niet alleen een aantal clinics op de ijsbaan zelf, maar ook deelname van Leiden aan de IJSTIJD!-Winterspelen met zich mee. In totaal werden via lokale voorrondes 500 deelnemers geselecteerd, verdeeld over de deelnemende steden. Leiden werd op het onderdeel ijshockey vertegenwoordigd door de ijshockeyers van de Leiden Lions. De schaatsers van IHCL en IJVL wisten te winnen en gingen er met de prijs, tickets voor het hele team voor de finale van de worldcup in Thialf, vandoor.

 

 

Dave Dickhoff, coach van de Leiden Lions U12:

Het was heel bijzonder, de combinatie van het Olympisch Stadion met de prachtig aangelegde ijsbaan maakte het een onvergetelijke dag voor de deelnemers en supporters.

Lees hier meer over de IJSTIJD!-Winterspelen in Amsterdam.

Comments are closed.