500 kinderen genoten van IJSTIJD!-Winterspelen

Op zondag 2 februari was de ijsbaan in het Olympisch Stadion, De Coolste Baan van Nederland, even van de jeugd: 20 teams van de 22 IJSTIJD!-banen in Nederland streden tijdens de IJSTIJD-Winterspelen om ‘de Cup met de grote oren’. En… hadden heel veel plezier!

Het winnende team uit Venlo

Het winnende team uit Venlo

20 teams uit Nederland

Zo’n 500 kinderen waren naar Amsterdam gekomen, winnaars van de voorrondes van de 20 IJSTIJD!-banen die in december door heel Nederland waren neergelegd. 20 teams van tien schaatsers en tien ijshockeyers, die allemaal de nodige supporters hadden meegenomen verzamelden zich voor de Spelen. Na een officiële opening waarbij alle teamleden bij naam werden genoemd terwijl ze hun vlag het stadion binnen droegen (kippenvel!) bestreden de schaatsers elkaar op vier onderdelen: de 500 meter, estafette, marathon en ploegenachtervolging en de ijshockeyers moesten proberen zich voor de finale te plaatsen.

Team uit Amsterdam

Team uit Amsterdam

 

 

Sportiviteit & Respect

Intussen kregen ook hun outfits en supporters punten van een deskundige jury die onder leiding stond van initiator Rintje Ritsma en werd gelet op hoe ze omgingen met Sportiviteit & Respect. Alle punten bij elkaar leverden uiteindelijk één overall winnaar op en dat werd het team van de IJSTIJD!-baan Venlo. Hun ijshockeyers winnen bij de recreanten en leverden een flink aandeel in de winst, maar het ging vooral om het meedoen. En dat vonden alle kinderen te gek.

Team uit Bussum

Team uit Bussum

De organisatie kon dan ook niet anders dan tevreden zijn met zoveel blije gezichten op het ijs. Ook Ritsma straalde:

Hier zijn geen woorden voor, want met alles wat je zegt doe je deze dag al bijna tekort. De baan als geheel is nog mooier geworden dan ik vooraf gedacht had en wat een evenement: het is geweldig om hierbij betrokken te zijn.

Meer informatie ga naar de website voor meer informatie over de nationale IJSTIJD!-Winterspelen.

Comments are closed.