Meribel – Bijzondere activiteiten in de sneeuw!

Op zoek naar bijzondere activiteiten in de sneeuw? Méribel Vallée, het Franse ski resort gelegen in het hart van de Trois Vallées, het grootste skigebied ter wereld, heeft verschillende bijzondere activiteiten in petto waarmee uw vakantie een ware belevenis wordt.

Service First Track

Verken de bergen terwijl iedereen nog slaapt. Geniet van de zonsopgang en de rust tijdens een ontbijt op een van de bergtoppen van het grootste skigebied ter wereld, en laat vervolgens als eerste uw sporen achter in de sneeuw. (Service aangeboden door het bergrestaurant ‘Les Pierres plates’ en de Société des 3 Vallées. Meer informatie: +33-(0)4- 79 00 42 38 )

Test het telemarken

Probeer eens het telemarken met zijn elegante stijl en perfecte beweging. Het telemarken is een van de oudste skitechnieken. Het laat ‘dansende skiërs’ op de piste zien, die met losse hielen en gebogen knieën de besneeuwde hellingen afdalen. In Méribel is het mogelijk om deze techniek te beoefenen samen met de wereldkampioenen Chris et Phil Lau. (Meer informatie : Franse Ski School – +33-(0)4- 79 08 60 31 – esf-meribel.com ).

KrusneHory-skieen-wintersport-tsjechie

Bestuur een echte hondenslee

Beleef het avontuur van het hoge noorden in Méribel in de Savoie! Neem de contrôle over een groep poolhonden, net zoals de schrijver Jack London, en leid de honden dwars door de fantastische landschappen van de route van la Tania (reservering noodzakelijk, iedere dag vanaf le Plantin. Meer info : Husky Safari -+33-( 0)4- 79 08 81 55 ).

Jagers- en Iglo avond

Beleef een nachtelijk avontuur, zoals een jager die achter zijn prooi aan zit. Met een zaklamp in de hand en sneeuwschoenen aan de voeten dwars door het massief van de Tarentaise. De tocht eindigt bij een iglo, waar u van een echte Savoyardse fondue kunt genieten (transfer heen en terug naar het hotel met minibus. Meer informatie : Raquett’Evasion – raquettevasion.com ).

 

 

Lounge van la Chaudanne

Nieuw deze winter is deze gezellige en warme lounge ruimte, gebouwd van licht hout. De lounge bevindt zich bij het vertrekstation van de gondelbaan Saulire Express. Een leuke ontmoetingsplaats midden tussen de pistes, welke toegankelijk is voor iedereen. (Meer informatie : Méribel Alpine – +33-(0)4-79 08 88 58 )

Spa in het Olympisch Sportcomplex

Deze plek om heerlijk te ontspannen en te genieten van wellness is geopend voor alle bezoekers van het Savoyardse skiresort. Het beroemde Franse merk Payot, heeft sinds kort zijn naam verbonden aan Méribel en biedt de bezoekers een nieuw programma met een ruime keuze aan behandelingen voor ieders wensen. (Meer informatie : Parc Olympique, +33-(0)4-79 00 42 30)

Ontspannen in de berghut Refuge du Christ

Deze nieuwe berghut ligt op een afgelegen plek midden in de natuur en is volledig zelfvoorzienend op het gebied van energie. De berghut ligt op 2 km van het dorp les Allues en is met sneeuwschoenen of per free riding bereikbaar. Het is een ideale plek om weer even op te laden en men kan hier genieten van een fantastisch uitzicht over de alpine bergtoppen van het grootste skigebied ter wereld (meer info : lerefugeduchrist.com )

Gemoedelijke avond in de Refuge du Plan

De vallei van Méribel heeft talrijke bijzondere plekken en het beschermde natuurreservaat Plan de Tueda is een van de parels van het gebied. De berghut Refuge du Plan is prachtig gelegen boven een meer, en het pittoreske houten chalet verwelkomt u met een gezellige sfeer aan de voet van het Parc de la Vanoise ( gemakkelijk bereikbaar – 30 min lopen – Meer info : Refuge du Plan – +33-(0)6 – 67 72 46 37 )

Pic-nic service op hoogte

Met een simpel telefoontje kunt u lekkere kleine gerechten laten leveren op elke plek in de vallei, op de pistes maar ook op meer afgelegen plekken midden in de sneeuw. Als onderdeel van de dienstverlening kan een tafel uitgehakt worden in de sneeuw, zorgt een ober voor de bediening en men kan zelfs een echte Savoyardse fondue proeven midden in de natuur ! (Meer info : “Altitude Pic Nic Service” -+33-( 0)6- 88 55 97 60 ).

Folie Douce

Kom en leef je uit op het grote terras met een unieke uitstraling: Clubbing op hoogte, onder de open hemel, waar DJ’s, live muzikanten en dansers elkaar ieder middag opvolgen, midden tussen de pistes .
(gelegen bij het tussenstation van de gondelbaan Saulire Express – Meer info : la Folie Douce – +33-(0)4- 79 00 58 31 – lafoliedouce.com/meribel ).

Comments are closed.