Noordelijk Baden-Württemberg fiets- en wandelparadijs

Op de vakantiebeurs in Utrecht presenteert het noorden van Baden-Württemberg zich voor de eerste keer gezamenlijk met de nieuwe merken ‘RadSüden’ en ‘WanderSüden’. Hiermee positioneert de regio zich als aantrekkelijke bestemming voor fietsers en wandelaars. Ook nieuw zijn de Panorama fiets- en wandelkaarten, met routeoverzicht en informatie over accommodaties en service- en verhuurstations, ook voor E-bikes. Bovendien worden bij de eigen stand A002 in hal 9 twee overnachtingen in een romantisch hotel verloot.
fietspad-baden-wurttemberg

Op ontdekkingstocht in Baden-Württemberg

Het noorden van Baden-Württemberg is een charmante vakantiebestemming voor de actieve vakantieganger die er graag zelf op uit trekt. Ontdek op de fiets of met de benenwagen schitterende wijngaarden, bossen, kastelen en vakwerksteden. Het milde klimaat met veel zonuren maakt fiets- en wandelvakanties al vroeg in de lente tot ver in de herfst mogelijk.

 

 

Wijn, natuur en lokale specialiteiten

Het noorden van Baden-Württemberg is een paradijs voor fiets- en wandelliefhebbers. Wijn, natuur en genieten van lokale specialiteiten: het is de moeite waard om dwars door de wijngaarden te trekken. De ‘Württemberger Weinradweg’ doorkruist de beroemde wijngaarden van de deelstaat van zuid naar noord en loopt langs de rivieren Neckar, Tauber, Kocher en Jagst. Volg de wijnleerpaden en wijnbelevenispaden en breng eens een bezoekje aan de vele rustieke wijnboerderijen. Afhankelijk van de tijd van het jaar serveren de wijnboeren hun wijnen en lokale gerechten in een van de velen zogenaamde ‘Besen- of Straußwirtschaften’.
stromberg-wandelen-wijn

Vakwerk- en kastelenfietsroute

Er zijn verschillende themafietsroutes uitgezet in het noorden van Baden-Württemberg. Zo lopen bijvoorbeeld de vakwerk- of kastelenfietsroutes door romantische landschappen, langs toeristische bezienswaardigheden en bekende historische steden. De vakwerkroute voert fietsers langs verschillende vakwerksteden met vakwerkhuizen uit de 13de tot de 19de eeuw. De kastelenroute leidt langs meer dan 70 kastelen en paleizen. Bezoekers leren Baden-Württemberg kennen als een streek van dichters en denkers, die inspiratie putten uit de mooie natuurlijke landschappen.

Charmante logeeradressen

Van rustiek of luxe hotel tot fietsvriendelijke Bed & Bike: er is een ruime keuze aan gezellige logeeradressen. Zoals logeren bij een wijnboer: een bijzondere belevenis. Zeker in de wijngebieden in het noorden van Baden-Württemberg, die tot de meest vooraanstaande rode wijn gebieden van Duitsland worden gerekend. Tijdens een verblijf kunnen vakantiegangers niet alleen genieten van heerlijke wijn, maar ook een kijkje nemen achter de schermen en meer te weten komen over de productie van wijn. Wie de voorkeur geeft aan een verblijf op de camping, kan kiezen uit diverse comfortabele staanplaatsen: bijvoorbeeld omringd door de natuurparken Schwäbisch-Fränkischer Woud, Stromberg-Heuchelberg en Neckartal-Odenwald.

Win een heerlijk weekend in Baden-Württemberg

Bezoekers aan de Vakantiebeurs maken bij de stand van RadSüden en WanderSüden in hal 9, stand A002 kans op twee overnachtingen in het Romantik-Hotel Altes Amtshaus in Mulfingen-Ailringen. Het arrangement bevat naast de twee overnachtingen 2x ontbijtbuffet, 1x een 3-gangenmenu, een picknickmand, kaartmateriaal en huurfietsen. Een prima uitgangspunt om op ontdekkingsreis te gaan.

Comments are closed.