Toerisme in Servië ontwikkelt zich in snel tempo

Het toerisme in Servië blijft zich verder ontwikkelen. Recent hebben weer verschillende nieuwe hotels hun deuren geopend of zullen hun deuren in de komende maanden openen. Er is een nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij gelanceerd en de luchthaven van Belgrado heeft belangrijke renovaties ondergaan. De steden Belgrado en Novi Sad hebben interessante nieuwtjes voor stedentrippers. Ook zijn er nieuwe campings geopend in een aantal bijzondere natuurgebieden.

Nieuwe hotels openen hun deuren

De Falkensteiner Groep investeert nog eens 30 miljoen euro in de verdere ontwikkeling van het Stara Planina resort. Stara Planina is een nieuw ski resort in het zuidoosten van Servië, dat zich tevens uitstekend leent voor aktieve vakanties in de zomer. Falkensteiner is van plan om 6 nieuwe hotels in appartementenstijl te bouwen met een totale capaciteit van 1000 bedden. Falkensteiner beheert reeds het Stara Planina hotel in het bergresort, en heeft recent zijn eerste hotel in Belgrado geopend.

 

 

Crown plaza heeft afgelopen maand tevens zijn eerste hotel geopend in Belgrado. Dit nieuwe 4-sterren hotel beschikt over 416 kamers en uitgebreide faciliteiten zoals een fitnessruimte, zwembad, restaurant, café-bar en vergaderruimtes.

Radisson Blue opent zijn deuren in Belgrado in mei 2014, met de bouw van een nieuw 4-sterren hotel van 12 verdiepingen en een capaciteit van 236 kamers. Het hotel vertegenwoordigt een investering van 55 miljoen euro van de keten in Belgrado.

Nieuwe luchtvaartmaatschappij en omvangrijke renovatie van Belgrado Airport

De nationale luchtvaartmaatschappij JAT Airways heeft zijn krachten gebundeld met Etihad Airways, hetgeen een complete re-branding van de airline betekent, met nieuwe vliegtuigen en talrijke nieuwe routes. De nationale airline gaat verder onder de naam “Air Serbia” en zal operationeel aangestuurd worden door Etihad Airways.

De luchthaven van Belgrado zal de komende jaren verder gerenoveerd worden. Terminal 2 heeft reeds belangrijke renovaties ondergaan en terminal 1, welke vooral gebruikt wordt door charters en low cost airlines, zal de komende jaren flink aangepakt worden. Met deze renovatie is een bedrag gemoeid van 40 miljoen euro en de luchthaven speelt hiermee in op het snel groeiende aantal passagiers.

Stedentrips Belgrado en Novi Sad

De steden Belgrado en Novi Sad zetten actief in op de verbetering van hun aanbod als stedentripbestemming. Beide steden hebben recent city cards voor toeristen geïntroduceerd, welke de bezoeker korting geven op verschillende bezienswaardigheden en attracties zoals museums, theaters, kunstgalerieen, stadrondritten, winkels, restaurants en clubs. Bovendien zijn tickets voor het openbaar vervoer en een lokale simkaart voor de telefoon inbegrepen.

Een tram in Belgrado

Een tram in Belgrado


Beide steden hebben tevens gratis mobiele apps gelanceerd – “Belgrade Talking” en “Novi Sad Talking” – met interessante informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties in deze steden.

Kamperen en aktieve vakanties in ongerepte natuur

Eko Camp Fruska Gora is de eerste eco camping in Servië en biedt 30 plaatsen voor tenten en 10 plaatsen voor caravans en campers. De camping ligt vlakbij Sremski Karlovci, een pittoresk stadje in barokstijl in het hart van de Fruska Gora, ook bekend vanwege zijn wijnproductie en talrijke wijnkelders. Fruska Gora biedt talrijke wandel- en fietsmogelijkheden en herbergt een 15-tal kleine middeleeuwse kloosters verscholen in een prachtige natuurlijke omgeving.

De recent geopende camping “Zlatibor” ligt vlakbij de toeristische plaats Zlatibor in het westen van Servië en biedt 50 plaatsen in een bosrijke omgeving. In de directe nabijheid bevinden zich een aantal bekende toeristische attracties van het land zoals de Uvac Canyon, Nationaal Park Tara, natuurpark Mokra Gora met de historische stoomtrein “Sargan Eight”, het openluchtmuseum Sirogojno, Kusturica’s houten dorp “Küstendorf” (Drvengrad) en de Stopica grot. In de regio West-Servië zijn recent tevens een volledig bewegwijzerd netwerk van fietsroutes en een netwerk van mini campings ontwikkeld.

Comments are closed.