Overnachten in Servië

overnachten-hotel-icoon-verkeersbureaus

Wat voor onderkomen je ook zoekt, Servië heeft voor elk wat wils. In de steden vind je hotels in verschillende klassen en langs de weg worden regelmatig onderkomens aangeboden onder de naam ‘konaci’. Kamperen is nog in opkomst, maar op steeds meer plekken worden minicampings opgezet. De meeste mensen zullen je ook graag toestemming geven om je tentje op hun terrein neer te zetten, hoewel ze je waarschijnlijk eerder zullen uitnodigen om binnen te komen slapen.

Hotels in Servië

Ontdek de hotels in Servië met onze tips.

Hotel Izvor 5*****


In dit vijfsterrenhotel in Arandjelovac, waarvan de naam ‘bron’ betekent, wordt er alles aan gedaan om gasten in de watten te leggen. In elke ruimte staat wel wat vriendelijk lachend personeel, zelfs in een lege eetzaal of de bar van een leeg zwembad. Vanuit het 75 km noordelijker gelegen Belgrado komen mensen hier ontspannen in het kuuroord met negen zwembaden met water uit natuurlijke warmwaterbronnen.

Er worden diverse behandelingen en massages aangeboden en er zijn uitgebreide mogelijkheden om te sporten. Bij het hotel ligt ook een groot aquapark met veel waterglijbanen. Voor wie zin heeft in een wandelingetje, ligt tegenover het hotel een park met marmeren beelden en een kuurpaviljoen. Ook op andere plekken in Servië zijn spa’s met natuurlijke bronnen te vinden.

Genieten in het aquapark bij hotel Izvor

Genieten in het aquapark bij hotel Izvor

Het zwembad van hotel Izvor

Het zwembad van hotel Izvor

Studenica-klooster


Een heel andere accommodatie is het gastenverblijf van het klooster Studenica. Het klooster ligt in een prachtige, bergachtige omgeving en straalt een serene rust uit. De kamers zijn eenvoudig, maar prima. Hetzelfde geldt voor de maaltijden.

Houd er wel rekening mee dat er op woensdag en vrijdag in verband met vasten geen vlees, melk en ei wordt geserveerd, en dat ‘s morgens om vijf uur het begin van de vroege liturgie wordt aangekondigd door ritmisch met een houten hamertje op een plank te slaan. Als je hierdoor wakker wordt, ben je wel mooi op tijd om de zon over de bergen te zien opkomen. Ook bij veel andere Servische kloosters is overnachten mogelijk.

Het klooster Studenica

Het gastenverblijf van het klooster Studenica

Gastenverblijf van het klooster Studenica

Gastenverblijf van het klooster Studenica

Golijski Konaci


In de buurt van de plaats Ivanjica vind je Golijski Konaci, een terrein met vakantiehuisjes in verschillende maten. Alles wat hier staat, is eigenhandig gemaakt door de eigenaar, van de huisjes tot de inrichting en van het zwembad tot de speeltuin.

Echt vakwerk, en daar blijft het niet bij. Want in de rustiek ingerichte eetzaal schotelt hij je ook nog eens zelfgemaakte slivovice, jam, drinkyoghurt en andere lekkernijen voor. Kortom, deze plek is ideaal voor wie van het Servische plattelandsleven wil proeven en ook zeker een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen. Dit soort ‘ecotoerisme’ is erg in opkomst in Servië.

De mooie huisjes van Golijski Konaci

De mooie huisjes van Golijski Konaci

De vakantiehuisjes van Golijski Konaci hebben een heerlijke openhaard

Sommige vakantiehuisjes van Golijski Konaci hebben een heerlijke openhaard

Hotel Metropol Palace (5*)


Genieten van luxe en dat ook nog eens in het centrum van uitgaansstad Belgrado. Dat kan in dit hotel waar deze kamers stijlvol zijn ingericht en het personeel zeer goed Engels spreekt. Je bent er van alle gemakken voorzien en loopt zo naar bijvoorbeeld Skadarlia voor een gezellige avond met authentieke Servische muziek.

Het luxe 5 sterren hotel Metropol Palace

Het luxe 5 sterren-hotel Metropol Palace