Toerisme Vlaanderen verwacht 950 000 overnachtingen tijdens de kerstvakantie

Toerisme Vlaanderen verwacht deze kerstvakantie ruim 950 000 overnachtingen in Vlaanderen en Brussel. Het gaat om ruim 400 000 overnachtingen door binnenlandse bezoekers en 550 000 overnachtingen voor rekening van buitenlandse bezoekers.Samen zullen deze toeristen en zakenmensen naar schatting 105 miljoen euro besteden in Vlaanderen en Brussel. In vergelijking met de kerstvakantie van 2012 zou het aantal overnachtingen deze kerstvakantie ongeveer 7% hoger liggen.

toerisme-vlaanderen

Verwachtingen

Toerisme Vlaanderen verwacht dat logiesuitbaters tijdens deze kerstvakantie ruim 950 000 overnachtingen zullen registreren aan de kust, in de groene regio’s en in Brussel en de kunststeden Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. 400 000 overnachtingen zijn voor rekening van landgenoten, 27 000 meer dan in 2012 of + 7,5%. Buitenlandse bezoekers zullen 550 000 overnachtingen boeken, 37 000 meer dan de vorige kerstvakantie of +7%.

Nederlanders zullen waarschijnlijk meer dan een kwart van de buitenlandse overnachtingen (153 000 of 28%) boeken; de Fransen boeken naar verwachting 115 000 internationale overnachtingen (21%). Toeristen uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn elk goed voor nog eens 10% van de verwachte buitenlandse overnachtingen tijdens de kerstvakantie.

Toerisme Vlaanderen voert in de aanloop naar de kerstvakantie gerichte marketingacties via zijn buitenlandkantoren. 120 000 Nederlandse ‘fans’ van Vlaanderen ontvingen begin december bijvoorbeeld een winterse nieuwsbrief om hen warm te maken voor wat er tijdens de kerstperiode zoals te beleven valt in Vlaanderen. Op www.voyage-prive.com, één van de grootste online reisagentschappen in Frankrijk, liep in oktober een campagne voor reizen naar de Vlaamse kunststeden en Brussel tijdens de kerstperiode. En in het Verenigd Koninkrijk start op 23 december een campagne voor de Kust op Lastminute.com.

Toerisme is natuurlijk ook economie. Toerisme Vlaanderen schat dat aan de verwachte 950 000 overnachtingen tijdens de kerstvakantie een omzet van bijna 105 miljoen euro is verbonden. Zo’n 40 miljoen euro komt van de binnenlandse bezoekers, bijna 65 miljoen euro is voor rekening van onze buitenlandse gasten.

Toerisme Vlaanderen voert het hele jaar door actief campagne in het buitenland, om zo veel mogelijk buitenlandse bezoekers naar Vlaanderen en Brussel te halen. Ook buiten de traditionele vakantieperiodes is dat zeer belangrijk, want een stimulans voor een betere seizoenspreiding in onze bestemming.

Comments are closed.