Autohuur tijdens winterzonvakantie steeds populairder

Uit cijfers van Sunny Cars, één van de grootste bemiddelaars in autoverhuur in Europa, blijkt dat Nederlanders steeds vaker een auto huren tijdens de winterzonvakantie. De autoverhuurder ziet de afgelopen jaren een stijging van autohuurboekingen met vertrek in de koude wintermaanden. Ook in 2013 wordt er ruim 20% meer geboekt. Vooral verre reisbestemmingen, zoals de Verenigde Staten, Zuid Afrika en Australië, blijken populaire bestemmingen, evenals de ABC-eilanden. Tijdens Kerst en Oud & Nieuw vormen Spanje, de Verenigde Staten en Curaçao de top 3 landen voor autohuur.

Winterzonvakantie en autohuur

Volgens de ANVR lopen de boekingen voor wintersportvakanties momenteel zo’n 12% achter en zoeken steeds meer Nederlanders de zon op.

De sneeuwval in Nederland afgelopen winter en de crisis zouden hiervan redenen zijn. Een winterzonvakantie is voor velen dan een goed alternatief. Wij zien dat vakantiegangers tijdens die vakantie ook vaker een auto huren. Ze willen wat zien van de omgeving en plannen korte dagtrips of een complete rondreis,

legt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België, uit.

Toplanden voor autohuur

Veel verre reisbestemmingen zijn goed vertegenwoordigd in de top 10 landen tijdens onze koude wintermaanden. “Het overgrote deel zoekt natuurlijk de warme zon op. Anderen bezoeken mogelijk familie in onder andere Zuid-Afrika, Australië of Canada. Daarnaast zien we dat deze landen, gezien de afstand, zich ook uitstekend lenen voor een Fly & Drive combinatie,” analyseert Knottnerus. De totale top 10 landen is als volgt:

1. Spanje
2. Verenigde Staten
3. Curaçao
4. Zuid-Afrika
5. Portugal
6. Australië
7. Nieuw-Zeeland
8. Aruba
9. Bonaire
10. Verenigde Arabisch Emiraten

 

 

Een all-inclusive auto (inclusief alle verzekeringen, ongelimiteerde kilometers en dekking van glas-banden-bodem en dakschade) huur je deze wintermaanden in Spanje al vanaf Euro 90,- voor een week.

Comments are closed.