Nederlandse Withlocals start met 10.000 Aziatische thuisrestaurants

Genieten van een echte rijsttafel bij een Balinees gezin thuis. In Nepal met een monnik naar een tempel om het Boeddhistische leven van dichtbij te bekijken. Zelf thee plukken in de heuvels van Sri Lanka of tuktuk leren rijden in Bangkok. Wat is er nu leuker dan op vakantie in Azië bij de mensen thuis eten of met lokale kenners dingen ondernemen? De Nederlandse startup Withlocals.com lanceert een platform waar reizigers de ultieme lokale ervaring direct bij ‘locals’ kunnen boeken, in de categorieën Eat, Tours en Activities.
withlocals-eten

Lokale bevolking wat terug geven

Het doel van Withlocals is om de lokale bevolking geld te laten verdienen met datgene waar zij goed in zijn. De reiziger krijgt er een authentieke ervaring voor terug tegen een eerlijke prijs die veelal lager ligt dan via een touroperator. Willem Maas, co-founder Withlocals zegt:

Want wat is er leuker dan eten bij een Nepalese familie thuis met uitzicht op de Himalaya, waar je alle verhalen en reistips meekrijgt en de lokale cultuur echt kunt proeven

 

 

Withlocals is het eerste platform dat het concept ‘eten bij de lokale bevolking thuis’ cross Azië introduceert. Azië is de tweede grootste en snelst groeiende toeristenregio van de wereld. Volgens emarketer.com zullen in 2016 online boekingen in Azië naar verwachting bijna 200 procent groeien. Het reisplatform is nu geopend voor thuisrestaurant, tours en activiteiten in Thailand, Vietnam, Singapore, Indonesië, Nepal, Maleisië en Sri Lanka. Meer landen zullen spoedig volgen. withlocals-oude-mevrouw

Duizenden lokale “thuisrestaurants” openen deuren

Withlocals heeft als doelstelling om binnen 3 jaar 10.000 thuisrestaurants in Azië te creëren. Nog voor de feitelijke opening was de site al een succes, met meer dan 11 duizend aanmeldingen van potentiële hosts uit Zuid Oost Azië. Withlocals heeft 400 locals geselecteerd die als eerste hun kookkunsten en talenten via het platform kunnen aanbieden. Het aanbod van thuis diners is heel divers, van het eten bij een lokale familie in het pittoreske dorpje Mae Wang waar zelden toeristen komen, tot het eten bij een Maleisische TV host en celebrity chef thuis.

withlocals-locals

Broer en co-founder Marijn Maas voegt toe:

Wat je ziet is dat de reiswereld aan het veranderen is. Er is een verschuiving van de meer standaard all-inclusive vakanties, naar de vakanties waar je ook echt iets mee krijgt van de lokale cultuur en gewoontes

Reizigers willen hun bestemming echt proeven en ervaren. Dat kan nu met Withlocals, op een manier waarvan lokale aanbieders daadwerkelijk profiteren.

Comments are closed.