Curaçao verwelkomt koninklijk echtpaar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen deze week aan een negendaags kennismakingsbezoek aan de voormalige Nederlandse Antillen. Het koningspaar reist door Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba met als doel om de bewoners van het Caribische deel van het koninkrijk kennis te laten maken met het koningspaar. Op 18 en 19 november aanstaande is het de beurt aan Curaçao om het echtpaar te ontvangen.

punda-curacao

Curaçao

Curaçao verheugt zicht op het bezoek van het koninklijk echtpaar. Gezien de warme banden die het eiland heeft met prinses Beatrix, kijkt Curaçao er naar uit om deze goede relatie voort te zetten met haar zoon koning Willem–Alexander en koningin Máxima. Jaarlijks reizen ruim 138.000 Nederlanders af naar Curaçao om te genieten van het prachtige eiland. Het toerisme vanuit Nederland is dus erg belangrijk voor het eiland en haar economie.

Programma koninklijk echtpaar

Curaçao heeft een bijzonder programma opgezet voor deze twee dagen. Het bezoek begint maandag met een welkomstceremonie op het Gouvernementsplein en een aantal gesprekken met onder anderen de gourverneur, de minister-president en de leden van de Staten. Vervolgens gaat het koninklijk echtpaar een bezoek brengen aan een aantal monumenten en scholen als het Marnix College en de Techno Future School en wordt er een wandeling gemaakt door het historische Otrobanda. In deze wijk vind je bijvoorbeeld het prachtige fort ‘Riffort’, vanaf waar je een mooi uitzicht op Punda (oudste wijk van Willemstad) hebt. De dag wordt afgesloten met een feestavond op het Brionplein.
Op de tweede dag wordt Banda Abou (het westelijke deel van Curaçao) bezocht. De koning en de koningin zullen een bezoek brengen aan het museum Tula, waar ze uitleg over de slavernij krijgen. Verder zullen de ontmoetingen met de bewoners deze dag centraal staan. Het echtpaar gaat in Banda Abou en in Banda Ariba (het oostelijke deel van Curaçao) plaatselijke bewoners ontmoeten met daarbij verschillende activiteiten op de planning zodat ze een goed beeld krijgen bij Curaçao en haar inwoners. Wie weet gaat het koninklijk paar nog een dansje wagen met de lokale bewoners!

Curaçao

Een week geleden heeft koning Willem-Alexander Lucille George-Wout beëdigd tot de Gouverneur van Curaçao. Sinds het vertrek van Gouverneur Frits de los Santos Goedgedrag in november 2012, heeft Curaçao een waarnemend Gourverneur gehad. George-Wout (63) is de eerste vrouwelijke gouverneur van het eiland. Ze is geboren op Curaçao en was eerder al de eerste vrouwelijke gedeputeerde van Financiën, minister van de Nederlandse Antillen, lid en later voorzitter van de Staten van de Nederlandse Antillen.
Voor algemene informatie ter voorbereiding op een vakantie naar Curaçao, kijk op bezoekcuracao.nl.

Comments are closed.