Copenhagen Cooking: Smørrebrød!

De binnenstad van Kopenhagen wordt binnenkort weer tijdelijk een groot restaurant, tijdens het evenement Copenhagen Cooking, dat van 23 augustus t/m 1 september plaatsvindt. De Deense hoofdstad heeft vooral de laatste jaren grote faam opgebouwd door de opvallende prestaties van Deense koks en restaurants.

Copenhagen Cooking

Copenhagen Cooking

Meeste Michelinsterren

Het Kopenhaagse restaurant noma (afkorting voor Nordisk Mad, Noord-Europees eten) is volgens culinaire experts drie jaar op rij het beste restaurant ter wereld geweest. Er is geen stad in Scandinavië die restaurants met zoveel Michelinsterren (15) heeft als Kopenhagen. En de vraag naar producten uit de Noord-Europese keuken is ongekend groot.

Tijdens Copenhagen Cooking pakken tal van restaurants in de stad groot uit, geven proeverijen en demonstraties en bieden feestelijke menu’s aan. Er wordt op het evenement ook gestreden om het kampioenschap smørrebrød maken – de typisch Deense ‘open sandwich’. Tal van restaurants met Michelinsterren bieden gerechten aan tegen lagere prijzen dan gewoonlijk.

Meer informatie:

Wonderful Copenhagen, Nørregade 7b, DK-1165 Kopenhagen K, T +45 3325 7400, www.copenhagencooking.com. Zie ook www.visitdenmark.nl/kopenhagen en www.visitdenmark.nl/gastronomie

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kopenhagen

 

Reviews lezen over Kopenhagen

Meer informatie over Kopenhagen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kopenhagen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Kopenhagen met Skyscanner

Kaart van Kopenhagen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.