Chicago gastheer IPW14

Chicago kan zich gaan opmaken voor IPW (International Pow Wow), de grootste in- en verkoopbeurs van de Amerikaanse reisindustrie. In 2014 is Chicago van 5 t/m 9 april gastheer van deze belangrijke beurs. Hiermee neemt de stad het stokje over van Las Vegas waar afgelopen week IPW13 plaatsvond. Maar liefst 6.400 participanten en 500 journalisten uit 74 landen ontmoetten elkaar daar tijdens een van de in totaal 90.000 geplande afspraken. Het hosten van IPW14 is voor Chicago een uitgelezen mogelijkheid om de stad te promoten.

chicago-gastheer-IPW14

Toerisme belangrijk voor de VS

Het resultaat van alle meetings tijdens IPW13 wordt rond de $3.5 miljard aan geplande uitgaven in de toeristische sector geschat. Ook president Obama erkent het belang van de reisindustrie en heeft via Brand USA budget beschikbaar gesteld voor de wereldwijde promotie van de USA als reisbestemming. Dit wordt mede ingegeven door het feit dat tegenover iedere 33 bezoekers aan de USA 1 baan staat.

Nederland in de top-20

In de week dat IPW13 plaatsvond, maakte het Office of Travel & Tourism Industries (OTTI) de ‘arrival’ cijfers bekend van 2012. Afgelopen jaar bezochten maar liefst 66,6 miljoen reizigers de VS, waar zij gemiddeld $4.454 per persoon uitgaven en 18 nachten verbleven. Nederland staat met 591.746 bezoekers op plaats 17 in de ranglijst. In vergelijking met 2011 betekent dit een lichte daling van 1,5%. De top vijf van landen met de meeste bezoekers aan de VS wordt gevormd door Canada, Mexico, Groot Brittannië, Japan en Duitsland. OTTI verwacht dat het totaal aantal bezoeken aan de VS dit jaar een stijging van 4% zal laten zien. Voor Europa verwacht men een daling van 1% in 2013 gevolgd door een kleine groei over de komende vijf jaar. In 2018 wordt het aantal aankomsten uit Europa geschat op 14,1 miljoen, 13% meer dan afgelopen jaar.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Chicago

 

Reviews lezen over Chicago

Meer informatie over Chicago vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Chicago. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Chicago met Skyscanner

Kaart van Chicago

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.