Bijzondere evenementen in Indonesië

Indonesië bruist van de energie door haar prachtige natuurschoon en talloze culturen. Door de grote diversiteit die de ruim 17.000 eilanden bieden is geen reis naar Indonesië hetzelfde. Op zoek naar een echte onderdompeling in de cultuur? Bezoek dan eens een lokaal evenement en ervaar de gastvrijheid die alle Indonesiërs verbindt. Hierbij drie tips voor de komende maanden.

asean-jazz

Asean Jazz Festival, Batam: 21 en 22 juni

Jazz is momenteel misschien wel de populairste muziekstroming in Indonesië. Het razend populaire Java Jazz Festival dat elk jaar in maart plaatsvindt heeft een tegenhanger op het eiland Batam; Asean Jazz Festival. Het Asean Jazz Festival haalt wereldsterren naar Batam maar introduceert ook lokaal talent. Het festival staat bekend om het initiëren van collaboraties tussen artiesten en het motiveren van gebruik van bijzondere muziekinstrumenten.

Borneo Sumpit Tournament, West-Kalimantan: 5 – 7 juli

Tradities en lokale gebruiken staan voorop tijdens dit toernooi. Een bijzondere ervaring voor wie echt geïnteresseerd is in inheemse cultuur. De Sumpit is een traditionele blaaspijp die door verschillende inheemse Dayak stammen gebruikt werd als wapen op Borneo, zowel aan Indonesische als Maleisische kant. De Sumpit wordt gemaakt van hout en is minimaal anderhalve meter lang. Van oudsher gebruiken de Dayak de Sumpit om te jagen op dieren maar door de eeuwen heen heeft het zich ook ontwikkeld tot zelfverdedigingswapen. Het toernooi richt zich vooral op de laatste toepassing: de mannen en jongens meten zich met elkaar en hun eigen Sumpit. Een speciaal kijkje in de keuken van een eeuwenoud gebruik.

Komodo Karnaval, Komodo: 1 – 3 september

De komodovaraan is een bijzonder prehistorisch dier dat de naam draagt van het enige eiland waar hij voorkomt: Komodo. Het Komodo Karnaval draait om deze reuze hagedis en andere prehistorische dieren. In een kleurrijke optocht beelden de inwoners van Komodo het dier uit. Ook zijn er dansshows te bewonderen en op de markt zijn de prachtigste souvenirs te koop. Een bezoek aan Komodo National Park is gemakkelijk te combineren met het festival.

Over Indonesië

De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Veel vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore), Garuda Indonesia (via Dubai), Singapore Airlines (via Singapore) Finnair (via Helsinki) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Indonesië

 

Reviews lezen over Indonesië

Meer informatie over Indonesië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Indonesië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Indonesië met Skyscanner

Kaart van Indonesië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.