Minneapolis-St.Paul gezondste en fitste steden

Uit een analyse van de 50 meest dichtbevolkte stedelijke gebieden in de Verenigde Staten komt naar voren dat de zustersteden Minneapolis-St.Paul voor het derde jaar op rij de gezondste en fitste steden in de VS zijn. Andere steden die het volgens deze analyse goed doen op het gebied van fitness en gezondheid zijn Washington DC, Portland, San Francisco en Denver.

hardlopen

American Fitness Index

De jaarlijkse American Fitness Index van de American College of Sports Medicine is gebaseerd op gedrag van inwoners met betrekking tot hun algemene gezondheid. In het onderzoek werd onder andere gekeken naar rookgedrag, sport en beweging, obesitas cijfers, chronische gezondheidsproblemen en toegang tot gezondheidszorg. Ook werd er in het onderzoek gekeken naar de beschikbaarheid van parken, recreatieve voorzieningen, wandelpaden en boerenmarkten. De fitnessindex is ontworpen door gezondheids- en medische experts.

Wat Minneapolis briljant heeft aangepakt is de wijze waarop de voorzieningen in de stad zijn ingedeeld. Deze voorzieningen zijn zó geplaatst dat inwoners er optimaal gebruik van kunnen maken en daardoor een hoog niveau van lichamelijke activiteit kunnen behouden

aldus Walt Thompson, voorzitter van de adviesraad die de index heeft opgesteld, en hoogleraar inspanningsfysiologie aan de Georgia State University in Atlanta.

Grotere investeringen

Minneapolis doet het beter dan andere steden als het gaat om het aantal beschikbare baseballparken, speelplaatsen, golfbanen en hondenparken. In vergelijking met andere steden, besteedt Minneapolis de dubbele hoeveelheid geld aan parken per hoofd van de bevolking ($227 per persoon). Zo meent Thompson:

Wij geloven echt dat als mensen geen faciliteiten hebben om te bewegen, zij dit naar grote waarschijnlijk ook niet zullen doen

Voor meer informatie over Minneapolis, kijk op: www.visitminneapolis.nl

Impact van slechte faciliteiten

Oklahoma stad – die zich op dit moment bezig houdt met serieuzere problemen in de nasleep van de verwoestende tornado die Moore, Oklahoma (onderdeel van het metronetwerk in de stad) heeft geraakt – kwam als minst gezonde en fitte stad uit de analyse. De stad Detroit eindigde op de een na laatste plaats op de lijst van gezonde en fitte steden. De beide steden delen een aantal van dezelfde kenmerken. Zo besteden Oklahoma en Detroit in vergelijking met de vijf top steden veel minder aan park-gerelateerde uitgaven, zo zegt Thompson. Bovendien kennen de steden een hoger percentage rokers, en hogere sterftecijfers door hart- en vaatziekten.

De steden die laag scoren op gezondheid en fitness doen hun best om de beschikbare faciliteiten in hun omgeving en de gezondheidszorg voor hun inwoners te verbeteren, maar deze ontwikkelen kosten tijd, zo meent Barbara Ainsworth, vice-voorzitster van de fitness-index en hoogleraar in de school van voeding- en gezondheidspromotie aan de Arizona State University, Phoenix. Persoonlijke gezondheidsveranderingen zijn vaak het gevolg van gezondheidsveranderingen in de omgeving, aldus Ainsworth.

Advies

Thompson’s advies aan beleidsmakers in steden die de gemiddelde gezondheidstoestand van hun inwoners willen verbeteren luidt: Voer een aantal simpele veranderingen door die leiden tot grote gezondheidsverbeteringen. Een voorbeeld is het verbieden van roken in álle publieke ruimtes. Niet alleen in openbare gebouwen, maar ook op openbare plaatsen in de buitenlucht zoals parken, restaurants en terrassen. “Een andere beleidsverandering die wij aanraden is het verplicht stellen van lichamelijke opvoeding voor kinderen op de middelbare school”, aldus Thompson.

Voor meer informatie, kijk op americanfitnessindex.org

Ranglijst van fitste en gezondste steden in de VS

1. Minneapolis-St. Paul
2. Washington, D.C.
3. Portland, Ore.
4. San Francisco
5. Denver
6. Boston
7. Sacramento
8. Seattle
9. Hartford, Conn.
10. San Jose
11. Austin
12. Salt Lake City
13. Cincinnati
14. San Diego
15. Raleigh, N.C.
16. Pittsburgh
17. Baltimore
18. Virginia Beach
19. Cleveland
20. Richmond, Va.
21. Atlanta
22. Providence
23. Buffalo
24. New York City
25. Philadelphia
26. Milwaukee
27. Chicago
28. Kansas City, Mo.
29. Los Angeles
30. Columbus, Ohio
31. St. Louis
32. Nashville
33. Phoenix
34. Orlando
35. Riverside, Calif.
36. Charlotte
37. Jacksonville
38. New Orleans
39. Las Vegas
40. Tampa
41. Birmingham, Ala.
42. Miami
43. Houston
44. Dallas
45. Indianapolis
46. Memphis
47. Louisville
48. San Antonio
49. Detroit
50. Oklahoma City

Bron: American Fitness Index from the American College of Sports Medicine

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Minneapolis

 

Reviews lezen over Minneapolis

Meer informatie over Minneapolis vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Minneapolis. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Minneapolis met Skyscanner

Kaart van Minneapolis

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.