Fietsen en wandelen in Kroatië

Voor veel mensen is Kroatië de ideale bestemming voor een zon-, zee- en strandvakantie. Kroatië biedt echter meer. De mooie en ongerepte natuur in combinatie met het rijke aanbod aan wandel- en fietspaden zet Kroatië namelijk ook op de kaart als dé bestemming voor wandel- en fietsvakanties. Wandelaars en fietsers die eens iets anders willen dan de Oostenrijkse Alpen of de Belgische Ardennen kunnen een nieuwe bestemming aan hun wensenlijstje toevoegen: Kroatië!

fietsen-kroatie

Fietsen

Niet voor niets zijn in 2004 twee etappes van de bekende “Giro d’Italia” in Istrië gereden. Met meer dan 40 verschillende fietsroutes welke in totaal een lengte van meer dan 2.600 kilometer hebben en een golvend heuvellandschap, is het schiereiland Istrië het meest ontwikkelde fietsgebied van Kroatië. Ook de aangrenzende regio Lika-Karlovac is geschikt voor fietsers. Zo is in de omgeving van Senj onlangs 150 kilometer aan fietspaden aangelegd. De fietspaden voeren onder andere door het Nationale Park Noord Velebit en Natuurpark Velebit. Tijdens een tocht door het Nationale Park Noord Velebit genieten natuurliefhebbers al fietsend door het berglandschap van de ongerepte natuur. De fietspaden variëren van onverhard en moeilijk tot verhard en makkelijk. Naast fietsen door deze parken is ook fietsen rondom het Vransko meer aantrekkelijk. Het Vransko meer is het grootste meer van Kroatië en ligt dichtbij de kust, nabij Pakoštane. Rond het meer strekt zich een fietspad van circa 30 kilometer uit. Fietsers kunnen tijdens hun rit ook nog bijzondere vogels spotten aangezien het meer deel uitmaakt van een vogel- en natuurreservaat.

Wandelen

Het eerder genoemde Nationale Park Noord Velebit is ook voor wandelaars erg aantrekkelijk. Liefhebbers kunnen kiezen uit meer dan 30 verschillende wandelpaden welke door verschillende landschappen voeren. Bijna alle wandelpaden leiden naar bergtoppen vanwaar wandelaars prachtige uitzichten over de zee, de regio Lika-Karlovac en de Adriatische eilanden hebben. Wandelaars die naast wandelen ook van lokale lekkernijen houden, kunnen de “Dolčevita route” op het eiland Brač volgen. Deze zes kilometer lange route brengt wandelaars bij de door toeristen nog onontdekte dorpjes Donji Humac en Dračevica. Al wandelend kunnen liefhebbers kennismaken met de gastronomie, de cultuur en de tradities van het eiland. Langs de route liggen namelijk vijf restaurants, twee galerijen en een wijngaard waar huisgemaakte, lokale producten als olijfolie, kaas, wijn en zoete lekkernijen genuttigd kunnen worden.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kroatië

 

Reviews lezen over Kroatië

Meer informatie over Kroatië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kroatië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Kroatië met Skyscanner

Kaart van Kroatië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.