Uitbreiding Terminal 4 JFK New York in gebruik genomen

Vandaag is op John F. Kennedy International Airport in New York de uitbreiding van Terminal 4 officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde in aanwezigheid van Jos Nijhuis, President & CEO van Schiphol Group, Richard Anderson, CEO van Delta Air Lines, Patrick Foye, Director van de Port Authority van New York en New Jersey en Michael Bloomberg, burgemeester van New York.
terminal-4-jfk-new-york-source-deltaairlines

Nieuwe pier met 9 gates


De uitbreiding van Terminal 4, die specifiek voor Delta Airlines is gerealiseerd, bestaat uit een nieuwe pier met negen gates, met extra ruimte voor bagage, douane- en faciliteiten voor grensbewaking. Jos Nijhuis:

We zijn trots op de samenwerking met Delta Air Lines, een vooraanstaand lid van SkyTeam. Door de verbeteringen die met deze uitbreiding zijn gerealiseerd, kunnen we onze klanten, de airlines, en hun reizigers nog beter van dienst zijn. Hiermee versterken wij de verbinding tussen de hubs van Amsterdam en New York. Daar profiteren reizigers en ondernemers aan beide zijden van de Atlantische Oceaan van

“Delta beleeft bijzondere tijden. Terminal 4 staat symbool voor onze investeringen in New York en wereldwijd”, aldus Richard Anderson, CEO van Delta. “Het succes van vandaag is te danken aan al het harde werk dat is verzet door onze partners in dit project, waaronder de Port Authority van New York en New Jersey, JFKIAT en Schiphol Group”.

“Dankzij deze aanzienlijke verbeteringen kunnen we alle gebruikers van Terminal 4 nog beter van dienst zijn”, aldus Alain Maca, President van JFKIAT LLC. “Het aantal passagiers dat de terminal verwerkt, zal de komende jaren aanzienlijk toenemen. Bij deze uitbreiding hebben we er voortdurend op toegezien dat alle partners die die gebruik maken van de geweldige nieuwe voorzieningen verzekerd zijn van een maximum aan comfort en gemak”.

Terminal 4 beslaat nu bijna 186.000 vierkante meter en is daarmee een van de grootste luchthaventerminals van Noord-Amerika. Naar verwachting zal het aantal passagiers in 2014 zijn toegenomen tot 15 miljoen. Dertig luchtvaartmaatschappijen, waaronder Delta Air Lines, KLM, Virgin Atlantic en Virgin America maken op dit moment gebruik van Terminal 4.

Financiering

De uitbreiding van Terminal 4 is onderdeel van een 1,4 miljard dollar kostende herontwikkeling op JFK Airport. De financieringsbehoefte die hieruit voortkomt wordt door de Port Authority van New York en New Jersey via uitgifte van obligaties gedekt.

Internationale strategie Schiphol Group

Schiphol Group onderneemt internationale activiteiten omdat ze de concurrentiekracht van de Mainport Schiphol versterken, zowel op strategisch, operationeel als financieel niveau.
De luchtvaart is per definitie een internationale sector. Luchtvaartmaatschappijen spelen hier door middel van allianties, fusies en overnames al jaren op in. Luchthavens werken ook in toenemende mate samen om zich in deze internationale context te kunnen blijven ontwikkelen.

Schiphol Group hanteert strenge criteria met betrekking tot het aangaan van internationale activiteiten. Deze moeten bijdragen aan het behoud en versterken van de Mainport Schiphol.

JFKIAT

JFK International Air Terminal LLC (JFKIAT), de exploitant van Terminal 4, is de enige private non-airline terminalexploitant op JFK. JFKIAT is een dochtermaatschappij van Schiphol USA, een vennootschap van Schiphol Group.

Delta Air Lines

Delta Air Lines is lid en medeoprichter van de wereldwijde SkyTeam-alliantie (met onder meer Air France-KLM en Alitalia), de grootste trans-Atlantische joint venture binnen de luchtvaartsector. Samen met haar partners wereldwijd biedt Delta meer dan 13.000 dagelijkse vluchten vanuit haar hubs in Amsterdam, Atlanta, Cincinnati, Detroit, Memphis, Minneapolis-St. Paul, New York-JFK, Parijs-Charles de Gaulle, Salt Lake City en Tokyo-Narita. Delta Airlines, waarvan het hoofdkantoor in Atlanta (VS) is gevestigd, heeft ruim 70.000 werknemers over de hele wereld en een vloot van meer dan 700 vliegtuigen.

Feiten en cijfers over JFK Terminal 4

Terminal 4 is een van de grootste luchthaventerminals van Noord-Amerika. Deze terminal bedient bijna 40 internationale en binnenlandse vervoerders.
JFK International Air Terminal LLC (JFKIAT) is de enige private non-airline terminalexploitant op JFK.
Het in 1996 opgerichte JFKIAT is de eerste private non-airline onderneming die door de luchthavenautoriteiten van New York en New Jersey geselecteerd is om een terminal op JFK te ontwikkelen, bouwen en exploiteren.
De terminal is vanaf 1997 grondig verbouwd en heropend in mei 2001. Hierbij werd de voormalige aankomsthal voor internationale vluchten omgebouwd tot een moderne, efficiënte terminal. De herbouw van Terminal 4 vergde indertijd een investering van 1,4 miljard dollar.

Vind voordelige vluchten naar JFK met Skyscanner

Kaart van JFK

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.