Nederlanders overnachten voordelig over grens

In 2012 betaalden Nederlanders voor een hotelovernachting in het buitenland gemiddeld €103. Wereldwijd overnachten alleen Spaanse reizigers voordeliger over de grens. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingswebsiteHotels.com.

hotels.com

Het afgelopen jaar besteedden Nederlanders met een gemiddeld bedrag van €103 relatief weinig per hotelovernachtingen in het buitenland. Wereldwijd gezien spenderen alleen Spaanse reizigers minder (€102). Ook Mexicanen (€104), Portugezen en Duitsers (€105) boeken betrekkelijk voordelige hotelkamers over de grens.

Big spenders

Japanners daarentegen zijn de ‘biggest spenders’ ter wereld. Het afgelopen jaar besteedden zij in het buitenland gemiddeld €145 per hotelovernachting. De top drie wordt gecompleteerd door reizigers uit Australië (€136), de Verenigde Staten en Zwitserland (€133).

Hotelprijzen in eigen land

In eigen land rekenden Nederlanders gemiddeld €94 af voor een hotelovernachting in 2012, dat is €9 minder dan in het buitenland. Wereldwijd spendeerden reizigers uit India het minst per binnenlandse hotelovernachting (€69), gevolgd door Portugezen (€71) en Spanjaarden (€73). Zwitsers betalen het meest voor een overnachting in eigen land (€151).

Gemiddelde hotelprijzen per overnachting betaald door reizigers in binnen- en buitenland in 2012

gemiddelde-hotelprijzen-per-overnachting-betaald-door-reizigers-in-binnen-en-buitenland-in-2012

Comments are closed.