25% Nederlanders wil vakantie Nick & Simon

]Nederland heeft afgelopen dagen heel even van de zomer kunnen ‘proeven’, en is nu echt toe aan warm zomerweer. Reisorganisatie Sunweb ondervroeg* Nederlanders naar hun vakantieverlangens voor 2013 en maar liefst 93% geeft aan behoefte te hebben aan een zonvakantie in een lekker warm oord. Over het algemeen kunnen we concluderen dat men het liefst ons kikkerlandje, compleet met eigen eten, muziek en liefde, voor even zou willen verplaatsen naar een zonnige plek in het zuiden van Europa.

sunweb-vliegtuig-transavia

Luieren en lekker eten

Binnen Europa zijn Griekenland, Turkije, Spanje en Italië het meest populair als vakantiebestemming voor deze zomer. Want 89% van de ondervraagden wil zeker zijn van zon! Opvallend is dat Griekenland, na vorig jaar minder populair te zijn geweest, weer veel gekozen wordt door Nederlanders en dan met name de typisch ‘klein Griekse’ eilandjes zoals Lefkas, Parga, Corfu en Santorini. Luieren en cocktails drinken bij het zwembad of op het strand staan nummer één op het wensenlijstje (30%). Lekker eten volgt als nummer twee, alhoewel maar weinig vakantiegangers nieuwe, lokale gerechtjes willen uitproberen, slechts 15% is hiervoor in. Plezier maken met de kinderen en lokale marktjes bezoeken behoren ook tot de favoriete bezigheden van Nederlanders op vakantie.

Nuchtere Hollander favoriete vakantieliefde

Ook als het op vakantieliefdes aankomt, houden de meeste respondenten vast aan hun eigen landje. Het merendeel zegt het liefst een nuchtere Hollander of Hollandse als vakantieliefde te willen. Slechts 18% loopt ook wel warm voor een ‘Tropische verrassing’ of een ‘Griekse God of Godin’ (15%).

Liedjes zingen met Nick & Simon

Nick en Simon blijken een geliefd vakantiegezelschap; 26% zegt met het duo op vakantie te willen, om ‘gezellig samen Nederlandse liedjes te zingen’. Ook met ons kersverse nieuwe koningspaar zou een kwart wel eens een vakantie willen doorbrengen. Op de derde plaats staat het duo Doutzen Kroes en Sunnery James; ‘lekker overal genieten van een VIP treatment’ (19%).

Voorpret

Gelukkig kan de voorpret nu al beginnen: de ultieme voorpret is voor velen het aanschaffen van nieuwe zomerkleding (dit geeft een derde aan). Verder droomt 27% nu al van het dragen van slippers. De geur van zonnebrandcrème brengt 19% van de vakantiegangers in de stemming! Bijna de helft van de ondervraagden houdt bovendien het weerbericht van de vakantiebestemming al ruim voorafgaand aan de reis in de gaten.

Sunweb trapt de zomer af met unieke beschilderde vliegtuigen

Ook Sunweb is klaar voor het nieuwe vakantieseizoen en trapt de zomer op opvallende wijze af. Twee unieke, special edition Transavia vliegtuigen staan klaar om de lucht in te gaan en zullen in ieder geval tot en met oktober dit jaar naar de meeste Sunweb vakantiebestemmingen vliegen. De toestellen zijn voorzien van een vrolijke bestickering, zodat reizigers alvast op Schiphol helemaal in de vakantiestemming komen.

Voor de vroege vogels

Daarnaast bieden Sunweb en Schiphol nog een service voor ‘early birds’. Vroege vogels kunnen al vanaf 3.00 uur in de ochtend een lekker bakje koffie en een croissantje krijgen bij de Segafredo koffiecorner in Vertrekhal 1. Reizigers die geboekt hebben via Sunweb ontvangen een voucher waarmee ze tegen een gereduceerd tarief een kop koffie en croissant kunnen kopen.

*Onderzoek uitgevoerd door Sunweb onder 406 respondenten

Comments are closed.