FPP Travel: Zonder vaarbewijs tóch boten huren

Veel Nederlanders hebben tijdens hun vakantie vaste grond onder hun voeten. Dat de vakantiebeleving vanaf het water toch behoorlijk anders is dan aan wal ervaart men pas echt tijdens een bootvakantie in Europa. Voor een bootvakantie over de waterwegen van Europa ben je bij reisorganisatie France Passion Plaisance Travel (FPP Travel) aan het goede adres. Al ruim 30 jaar bouwt en verhuurt dit Franse bedrijf motorboten in Frankrijk. Ook voor bootvakanties in Italië, Spanje, België, Duitsland, Tsjechië, Polen en Nederland kun je er terecht.

varen-als-een-goed-door-frankrijk-met-fpp-travel

‘Gooi het eens over een andere boeg, laat de camping of de hotelkamer voor wat het is en geniet een keer met zijn tweeën, een groep vrienden of het hele gezin van een motorbootvakantie. Varen is een uitermate relaxte vakantievorm, je hebt je vakantiehuisje en terras altijd bij de hand,’ stelt Patrick Godet van FPP Travel. Men kan kiezen uit in totaal 32 vertrekplaatsen en boten zijn te huur in de drie categorieën Budget, Classic en Premium. Capaciteit varieert van twee tot en met twaalf personen. Huisdieren zijn toegestaan en fietsen kunnen gehuurd worden. Huurperioden variëren vanaf een weekeinde, midweek, 7 dagen, 2 weken tot een langere periode. Het verhuurseizoen loopt van 15 maart tot 15 november.

Varen als God door Frankrijk

Het grootste aanbod van boten biedt FPP Travel in Frankrijk. Populaire vaargebieden zijn het Canal du Midi, Aquitaine en de Camargue in het zuiden. Maar ook Bourgogne, Charente, Bretagne en Anjou, de Elzas, de Franse Ardennen, de Lot en Quercy zitten in het vaaraanbod van de rederij. Voor wie dichter bij huis de binnenwateren wil ontdekken kan in eigen land in Broek op Langedijk aan boord gaan of in het Belgische Eeklo de trossen losgooien.

In het warme Zuid-Europa

Je eigen paella aan boord bereiden is natuurlijk een vereiste tijdens een vaarvakantie in Catalonië: opstaphaven is Riba Roja d’Ebre in de Ebrodelta. Liefhebbers van Italië kunnen aan boord gaan in de plaats Marano tussen de lagunes van Marano en Grado of als vertrekbasis kiezen voor het vissersplaatsje Chioggia dat wel iets weg heeft van Venetië, dat overigens op een dagtocht goed te bezoeken is.

Enkele reis

Per vertrekbasis worden routeopties gegeven voor een weekeinde, midweek, een, twee of drie weken. In veel gevallen is het mogelijk om een enkele vaarreis te maken, zodat de boot niet teruggevaren hoeft te worden naar het startpunt. Tevens biedt FPP Travel tegen betaling de service om de eigen auto naar het eindpunt te laten brengen.

Welke boot?

In de brochure worden de beschikbare boten per categorie getoond: naast een foto ziet men de indeling plus een beschrijving met onder meer het aantal hutten, stahoogte, of er een tv en dvd-speler aan boord is en de sanitaire voorzieningen. Tevens beschikt de rederij in Frankrijk over een aantal boten die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers, vertrekbases zijn Digoin in de Bourgogne en Homps in Aquitaine.

Prijzen

Prijzen variëren afhankelijk van de klasse en type boot vanaf € 270,- per persoon per week voor een boot uit de Premium klasse, vanaf € 110,- per persoon per week voor een boot in de Classic vloot en vanaf € 99,- per persoon per week voor een boot uit de Budget klasse. Wil men echt helemaal niets aan het hoofd hebben dan kan men zelfs voor boten uit de Premium klasse een kapitein, gastvrouw en/of kok inhuren

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Europa

 

Reviews lezen over Europa

Meer informatie over Europa vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Europa. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Europa met Skyscanner

Kaart van Europa

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.