Met een campingvlucht naar riante stacaravan

Nu vliegtickets steeds goedkoper worden en een luxe 6-persoons stacaravan voordeliger is dan een toeristenhotel, is een stedentrip per vliegtuig met verblijf op een viersterren camping een aanrader. De campingvlucht, voormalig vakjargon in de reisbranche voor een chartervlucht zonder accommodatie, heeft een nieuwe lading gekregen door de stedentrips van Vacansoleil, marktleider in Europa voor campingvakanties. Een lang weekend of midweek naar Rome, Lissabon of Pisa op basis van een campingvlucht met verblijf op een viersterren camping is een voordelige en aantrekkelijke optie in het voorseizoen. Koffertje inpakken en klaar, want de luxe stacaravans en riante bungalowtenten zijn compleet ingericht.

stadscampings-vacansoleil-zuid-europa

Topcampings Vacansoleil

In 16 populaire en interessante Europese steden, van Parijs tot Praag, staan luxe stacaravans en riante bungalowtenten klaar op de topcampings van Vacansoleil. Deze steden zijn goed bereikbaar met een voordelige vlucht van de lage tarieven maatschappijen. De topcampings in steden zijn zonder uitzondering voorzien van een groot zwembad en sport- en speelmogelijkheden en daardoor een ideale basis voor een zonnige stedentrip voor alle leeftijden. ’s Morgens de stad in, lunchen op een terrasje, ’s middags lekker zwemmen en ’s avonds rond de barbecue op eigen veranda of lekker eten op het terras van het campingrestaurant. Alle bewegingsruimte en privacy op de camping na een dagje wereldstad.

Stijgende lijn stedentrips

Het aanbod van stedentrips is dit jaar weer verder uitgebreid met de Kroatische stad Split en de Toscaanse stad Pisa. Commercieel directeur van Vacansoleil, Iwan Ars: ‘We constateren een stijgende lijn in stedentrips. Gasten ontdekken dat een campingverblijf ook ideaal is voor een lang weekend of korte vakantie vanwege de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Om een voorbeeld te noemen: een luxe 6-persoons stacaravan op Camping Fabulous nabij Rome in de meivakantie kost 51 euro per overnachting. In het voor- en naseizoen zijn er aanbiedingen in de vorm van gratis overnachting(en), zoals 7 nachten verblijven en 5 betalen. Of 4=3. Afgezien van het financiële voordeel voegt een camping in een natuurlijke omgeving met veel faciliteiten en activiteiten extra belevingswaarde toe aan een stedentrip. Vooral voor gezinnen met kinderen.’

Combinatie stedentrip en campingvakantie is voordelig en aantrekkelijk

  • 16 campings in of nabij populaire Europese steden met luchthaven
  • Extra voordelig in meivakantie door gratis verblijfsnachten
  • Attracties van wereldstad met de ruimte en faciliteiten van een topcamping

Mogelijkheden

Campings in populaire Zuid-Europese steden zijn ideale bestemmingen voor een zonnige mei- of herfstvakantie per campingvlucht. Voor een stedentrip naar Parijs zal men eerder voor eigen vervoer kiezen. Gasten bepalen zelf hun aankomst- en vertrekdag. De minimale verblijfsduur in het laagseizoen is over het algemeen 2 dagen. Een lang weekend of een midweek behoren daarmee ook tot de mogelijkheden.

Stadscampings

Iwan Ars: ‘Stadscampings liggen niet per definitie binnen de stadsmuren. Camping Fabulous tussen Rome en de kustplaats Ostia ligt op 15 km van het stadscentrum. De camping verzorgt rechtstreekse busdiensten naar het metrostation en interessante excursies in de omgeving. Ten zuiden van Lissabon ligt Camping Costa de Caparica aan zee van waaruit gasten per pont de Taag kunnen oversteken naar de stad. In Pisa daarentegen ligt Camping Torre Pendente weer op loopafstand van de scheve toren.’ Verrassende stedentrips vormen samen met fietsvakanties en actieve vakanties de themavakanties binnen het aanbod van campingvakanties van Vacansoleil. Met de themavakanties wil Vacansoleil inspelen op de wensen van verschillende doelgroepen binnen het segment campingvakanties, zodat alle gasten het naar hun zin hebben.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Europa

 

Reviews lezen over Zuid-Europa

Meer informatie over Zuid-Europa vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Europa. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Zuid-Europa met Skyscanner

Kaart van Zuid-Europa

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.