Elf dagen culinair genot in Lissabon

Elf dagen culinair genot in Lissabon

Een leuke tip van het verkeersbureau voor wie plannen heeft voor een citytrip Lissabon. Van 7 tot 17 april is de Portugese hoofdstad ‘the place to be’ voor liefhebbers van lekker eten. Dan vindt namelijk het gastronomisch festival ‘Peixe em Lisboa’ plaats bij Pátio da Galé. In tegenstelling tot vorige jaren kunnen liefhebbers dit jaar twee dagen langer genieten van het culinaire festival met dé specialiteit van Lissabon: vis.
Maar liefst 13 restaurants en 23 chefs nemen deel aan het gastronomisch festijn waaronder de Spaanse chef Sergi Arola. Daarnaast is ook de met twee Michelinsterren bekroonde chef Gennaro Esposito aanwezig. Hij is één van de bekendste Italiaanse specialisten op het gebied van het bereiden van zeevruchten.
Het festival ‘Peixe em Lisboa’ vindt dit jaar opnieuw plaats bij Pátio da Galé waar ook de eerste editie in 2008 werd georganiseerd. Pátio da Galé werd onlangs gerenoveerd en geïnaugureerd en bevindt zich in de wijk Terreiro do Paço. Deze wijk is tevens de aangewezen plek voor wie de beste restaurants, terrassen, ijssalons, de Portugese VVV en winkels met typische Portugese producten zoekt.

Vele chef koks

Koken en proeven zijn aan de orde tijdens dit bijzonder culinair evenement. Bekende Portugese koks Nuno Mendes, George Mendes en Serge Vieira werkzaam in respectievelijk Londen, New York en Frankrijk laten de bezoekers tijdens het festival genieten van de beste visgerechten. De steden Sintra en Peniche doen dit jaar voor het eerst mee en vertegenwoordigen naast Lissabon, Cascais en Sesimbra hun beste restaurants. Bovendien biedt ‘Peixe em Lisboa’ dit jaar jonge talenten ook de kans om hun kookkunsten te demonstreren in een daarvoor apart aangewezen ruimte.

 

Diverse activiteiten

Het uitgebreide programma staat verder in het teken van diverse workshops over o.a. gezond koken voor kinderen, cocktails maken, de ‘Beste Pastel de Nata’ verkiezing en een grote gourmetmarkt waar de beste kazen, jams en gebakjes geproefd en gekocht kunnen worden. Kortom, dit festival is een must om te bezoeken en culinaire liefhebbers mogen dit gastronomische hoogtepunt zeker niet missen!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Portugal

Comments are closed.