Georgië: gastvrij en verslavend

Georgië: gastvrij en verslavend

Met enthousiasme vertelt de First Lady van Georgië over haar tweede thuis. De Nederlandse Sandra Roelofs, echtgenote van president Saakasjvili van Georgië, sprak gisteren op de laatste dag van de Vakantiebeurs met name over Georgië als vakantiebestemming. ‘ Georgië is enorm divers en heeft zo ontzettend veel te bieden’, aldus Roelofs. Volgens haar verdient de bestemming echt beter, is het er veilig en kom je er zeker terug na een eerste bezoek. ‘ Georgië werkt verslavend’, zo zegt de presidentsvrouw.

‘Gasten komen van God’


Een belangrijk gezegde in Georgië waarmee tevens gedoeld wordt op de enorme gastvrijheid van de bevolking. ‘ Dat is één van de sterkste kenmerken van het land’, zegt Roelofs. ‘ Het zit echt in het bloed’. Daarnaast kent Georgië nog een groot aantal sterke punten. De enorm rijke cultuurhistorie, het heerlijke klimaat en de culinaire keuken van het land, maken Georgië een veelzijdige vakantiebestemming’.

Geheimtips


Sandra Roelofs is inmiddels 15 jaar woonachtig in Georgië en kent het land op haar duimpje. Zelf neemt ze gasten graag mee naar het oostelijke deel van het land, Kacheti. Een regio die met name bekend staat om de wijnbouw. Maar skiën in de bergen of een bezoek aan de Zwarte Zee is ook een must, zo geeft ze aan.

Georgië met verkeersbureau

Georgië wil zich meer profileren op de Nederlandse markt. Niet alleen omdat toerisme kan helpen bij het bijeen brengen van de vers chillende regio’s en het herstellen van de oude landsgrenzen , maar ook omdat Nederland klaar is voor een bestemming als Georgië: ‘ authentiek, anders en nieuw’. Niet alleen voor backpackers en avonturiers. Georgië is ook klaar voor de cruisemarkt en het agrotoerisme.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Georgie

Comments are closed.