Een werkdag met Yolanda in IMED Levante Hospital

Verkeersbureaus.info heeft onlangs een uitgebreid interview gehad met Yolanda Pickett, werkzaam als commercieel directeur bij IMED Levante Hospital in Benidorm. Kom meer te weten over deze bestemming en hoe voor haar een normale werkdag eruitziet.

yolanda-pickettt-imed-hospitales

Hoe promoot je jouw bestemming?

Het lichte en moderne privé ziekenhuis ligt in de bekende vakantiebestemming Benidorm aan de Costa Blanca. De helende werking van het prachtige klimaat het hele jaar door, samen met een uitstekende infrastructuur van de accommodatie en activiteiten langs de Costa Blanca maken het ziekenhuis de ideale keuze voor diegenen die een medische behandeling overwegen. Het ziekenhuis is ook ideaal voor mensen die een medische ingreep moeten ondergaan en daarna een ontspannend revalidatieprogramma moeten doorstaan. Tussen de twee ziekenhuizen IMED Levante internationale ziekenhuis en IMED Elche, zit een vliegveld en het is daardoor zeer centraal gelegen. Het ziekenhuis is van alle medische specialiteiten voorzien. Het team spreekt Nederlands en andere vreemde talen.

Hoe kennen reizigers jullie bestemming?

Wij promoten ons ziekenhuis via onze website en via andere ziekenhuis website en websites die gespecialiseerd zijn voor verschillende ingrepen, bijvoorbeeld:
Imedhospitales.com, Imedlevante.com, Imedelche.com, Imedtreatmentsabroad.com, Vitafertilidad.com (voor onze vruchtbaarheidsbehandeling programma), Ilahy.es (voor onze plastische chirurgie specialisaties), dialyseinspanje.nl (voor onze vakantie dialysecentrum). We promoten ook onze service op sociale media en we staan op meerdere reis- en gezondheidstentoonstellingen of lifestyle beurzen, zoals de 55-plussers beurs.

Wat is grootste voordeel van jouw bestemming waar je voor werkt?

Dat het ziekenhuis zeer centraal gelegen is, het vliegveld ligt op steenworp afstand. Het personeel spreekt Nederlands en IMED is trots op het aanbieden van de nieuwste technologieën, behandelingen en service zonder wachtlijsten.

Wat is de beste campagne dat je tot dusver hebt gedaan?

Wij zijn voornamelijk bezig met het bekender maken van onze eigen website, het bijhouden van de sociale media campagnes en met het versturen van onze nieuwsbrieven. Ook promoten we onze service in gezondheidstijdschriften en voor bijvoorbeeld de dialyse associatie. Maar wij worden vooral bekend door de mond-op-mondreclame.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Geen dag is hetzelfde! Ik doe mijn administratieve werk op het hoofdkantoor, die in een andere stad is gevestigd, en ik bezoek collaborateurs. In de ochtend check ik als eerste mijn mail, daarna bekijk ik het overzicht van onze interne systemen, bijvoorbeeld hoeveel patiënten er zijn opgenomen en uit welke landen zij komen. Ik doe dus veel verschillende taken op één dag. Mijn team is meertalig en soms begeleid ik hen of loop ik mijn eigen bezoeken. We proberen onze relaties goed te onderhouden en dat doen we door de juiste support te bieden en goede informatie te geven. Wij ondersteunen bijvoorbeeld lokale externe artsen, lokale verenigingen, residenties, thuiszorgmedewerkers en vakantieverblijven. Daarnaast hebben wij een goede relatie met de lokale autoriteiten. Ik ontmoet het team een keer per week om eventuele problemen de planning van die week te bespreken. Onze communicatie met internationale collaborateurs vindt voornamelijk bij telefoon, Skype of e-mail plaats. Ik communiceer met patiënten en agentschappen in Europa en Rusland, en soms bezoek ik ziekenhuizen met dialyse-patiënten om onze vakantiedialyse programma’s aan te bieden. Een van mijn teams is gevestigd in Nederland en richt zich op Vakantie Dialyse. Wij vinden het belangrijk om dichter bij onze patiënten vertegenwoordigd te zijn. Samen met de rest van het team zijn we altijd erg druk en altijd op zoek naar verschillende manieren om ons aanbod voortdurend te verbeteren. Patiënten kunnen nu bijvoorbeeld op onze website inloggen, een afspraak maken of hun klinische geschiedenis downloaden.

Lunch je op je werk?

Af en toe ga ik naar huis voor een half uurtje, aangezien mijn huis dichtbij is. Soms eet ik in een restaurant met klanten. En ik eet ook vaak in het ziekenhuis, of ben ik te druk om te lunchen.

Waarom heb je voor dit werkveld gekozen?

Ik ben vrij nieuw in dit werkveld, hiervoor werkte ik dertig jaar met veel liefde in toerisme. Maar het was tijd voor een verandering en dus koos ik voor deze industrie. De zorgindustrie is groeiende en zeer belangrijk, niet alleen de ziekenhuizen, maar alle segmenten die betrekking hebben op zorg worden alsmaar groter, belangrijker en populairder. We willen allemaal langer leven en beter voor onszelf zorgen. De toerisme- en zorgindustrie zijn met elkaar gelinkt en daardoor was het bijna vanzelfsprekend dat de zorgindustrie mijn volgende stap was. De stap was snel gezet, behalve het leren van alle medische termen!

Wat heb je geleerd van deze baan?

Heel veel! De toerisme-industrie heeft mij al veel informatie en vaardigheden gegeven die ik ook voor deze organisatie goed kon gebruiken. De marketing-, communicatie-, verkoop-, kwaliteit-, en zorgvaardigheden heb ik verbeterd en bijgeleerd in dit bedrijf. En natuurlijk het omgaan met allerlei verschillende mensen met allerlei verschillende achtergronden. Op dit moment leer ik alles over medische ingrepen en word ik begeleid door zeer goede leraren, en ons zeer gespecialiseerde team van dokters.

Wat doe je graag in je vrije tijd en welke plekken bezoek je het liefst?

Ik hou van tennissen en wandelen. Ik zie het als een privilege dat ik aan de kust woon en zeer dichtbij de bergen, en ik heb ook nog eens een topklimaat gedurende het hele jaar. Als ik op tijd mijn kantoor kan verlaten, vind ik het zeer leuk om naar een klasje zumba te gaan. Als ik ga reizen, hoef ik niet perse naar een strandbestemming, want ik heb het hele jaar door een strand naast mijn huis. Ik hou van verre reizen, omdat verschillende culturen mij zeer interesseren.

Yolanda in Benidorm

Yolanda in Benidorm

Zijn jullie het hele jaar door geopend?

Ja, we zijn het hele jaar door geopend.

Wat is jullie Nederlandse website?

http://imedtreatmentsabroad.com/nl/.

 

Voor meer informatie over al het medisch toerisme naar Alicante, kun je op deze themapagina terecht.

 

Wil je ook een keer geïnterviewd worden?

Lijkt het je leuk om ook door ons geïnterviewd te worden over de bestemming, het hotel, restaurant of airline waar je voor werkt? Stuur een e-mail naar Sophie en we nemen contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *