Profwielerronde Tour of Croatie stimuleert actief toerisme Kroatië

De wielerronde voor professionals Tour of Croatia moet het actief toerisme in Kroatië een mega-injectie geven. Deze ronde past in het 365 plan van het Croatian Tourist Board. Het wielerspektakel start 21 april 2015 met een route langs aantrekkelijke blikvangers.

fietsen-2-kroatie

Interview tijdens Vakantiebeurs 2015

Dit legde de CEO van de Croatian Tourist Board, de heer Ratomir Ivicic uit aan de redactie van Verkeersbureaus.nl tijdens de afgelopen Vakantiebeurs 2015 in Utrecht.

Strandtoerisme hebben wel al genoeg, maar dit beperkt zich tot onze kust en speelt zich af in het hoogseizoen. Kroatië heeft echter veel meer te bieden en ook in andere tijden van het jaar

fietsen-3-kroatie

Vandaar dat wij de campagne 365 zijn gestart, die staat voor 365 dagen actief toerisme en juist ook in het binnenland. De Tour of Croatia past daar uitstekend bij. Eurosport gaat dagelijks 60 minuten van deze wielerronde uitzenden op TV. Wij zorgen dat de cameramannen prachtige beelden kunnen schieten van het lint van fietsers door ons fraaie landschap en onze historische steden, zodat de kijkers het gevoel krijgen: dat wil ik ook

Ivicic vervolgt zijn verhaal over de Nederlandse toerist:

De Nederlandse markt is voor ons extra interessant, omdat veel Nederlandse bezoekers op zoek zijn naar kleinschalige accommodaties met leuke contacten met de plaatselijke bevolking. Rond deze overnachtingsmogelijkheden hebben we tal van fraaie toeristische fietsroutes uigezet. Kroatië speelt uitstekend in op de wensen van de Nederlandse toerist

Branka Huljev van het Kroatische Verkeersbureau in Amsterdam tipt het natuurpark Lonjske Polje:

In de dorpjes kun je overnachten in schattige Hans en Grietje-huisjes

Ivicic vervolgt:

Nederlanders zijn kampeerliefhebbers bij uitstek. Onze meeste campings liggen aan de kust. Tijdens mijn vorige functie als staatsecretaris van toerisme ben ik daarom een project gestart om bij de kleinschalige accommodaties in het binnenland ook kampeervoorzieningen te realiseren. Een goed voorbeeld is Tradicije bij het ooievaarsdorp Cigoc. ‘s Morgens worden de kampeerders gewekt door het geklepper van de ooievaars. Deze voorziening is mede tot stand gekomen dankzij de Nederlandse stichting Proplan.

 

ZIE OOK: Nederlandse kampeerder ontdekt Kroatië

 

De plannen van Kroatië lijkt prima te passen bij de trend onder Nederlanders naar meer duurzaam toerisme.
fietsen-4-kroatie

kleinschalige-accommodatie-2-kroatie

kleinschalige-accommodatie-3-kroatie

kleinschalige-accommodatie-kroatie

Zesdaagse toer

De Tour of Croatia duurt zes dagen en is de eerste meerdaagse wielerwedstrijd voor profs na de eendaagse wielerklassiekers als Luik-Bastenaken-Luik. Aan de starten komen 160 renners uit 20 ploegen waaronder 8 teams uit de wereldtop.

 

 

Fietstoerisme zit duidelijk in de lift en wordt steeds belangrijker voor de economie. Uit een onderzoek van de European Cyclists’ Federation( ECF) blijkt dat het fietstoerisme in Europa in 2014 maar liefst 524.053 directe arbeidsplaatsen opleverde in 2014. Als de initiatieven van de ECF slagen kan dit aantal banen oplopen naar 869.927 banen in 2020.

Verkeersbureaus gaat de ontwikkelingen rond de Tour of Croatia op de voet volgen.

fietsen-5-kroatie

fietsen-kroatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *