Nederlandse kampeerder ontdekt Kroatië

Proef het pure mediterrane leven! Zo luidt de officiële slogan van vakantieland Kroatië. De opmars van dit zonovergoten land aan de Adriatische Zee is indrukwekkend. Steeds meer vakantiegangers verliezen hun hart aan deze door zon, zee, natuur en cultuur verwende bestemming. Ook bij Vacansoleil Camping Holidays, Europees marktleider in luxe campingvakanties, kiezen steeds meer reizigers voor Kroatië.

Zonovergoten bestemming

Proef het pure mediterrane leven! Zo luidt de officiële slogan van vakantieland Kroatië. De opmars van dit zonovergoten land aan de Adriatische Zee is indrukwekkend. Steeds meer vakantiegangers verliezen hun hart aan deze door zon, zee, natuur en cultuur verwende bestemming. Ook bij Vacansoleil Camping Holidays, Europees marktleider in luxe campingvakanties, kiezen steeds meer reizigers voor Kroatië.

 

 

Populaire bestemming

Bij de Nederlandse toerist scoren Italië (30%) en Frankrijk (26%) traditiegetrouw hoge cijfers in de categorie georganiseerde autovakanties. Maar deze landen hebben er met Kroatië een concurrent bijgekregen. Het marktaandeel van Kroatië groeit zienderogen: van 4% in 2013 naar 6% in 2014, een stijging van 50%. Daarmee klimt Kroatië naar plaats 6 in de Top 10 van deze categorie. De azuurblauwe zee, het mediterrane klimaat, de gastvrije bevolking en het aantrekkelijke prijsniveau zijn belangrijke troeven van het Balkanland. Vooral de regio’s Istrië en Dalmatië zijn in trek.

Snelgroeiende campingbestemming

Kroatië blijkt ook een snelgroeiende vakantiebestemming. Bart van der Linden, algemeen directeur van Vacansoleil, reageert verheugd op de toenemende belangstelling:

Het is een prachtig land en het niveau van de campings is uitstekend. Bij Vacansoleil hebben we fraaie familiecampings gecontracteerd in Istrië en Dalmatië. De uitgebreide faciliteiten en de relatief goedkope prijzen voor verblijf en vertier vormen een uitnodigende combinatie. Om aan de vraag van onze klanten te voldoen, beleven onze inkopers drukke tijden in Kroatië. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe campings. Naar campings die voldoen aan onze maatstaven en die passen bij de vertrouwde kwaliteit van Vacansoleil.

Istrië en Dalmatië

De toeristische hoogtepunten van Kroatië zijn ongekend. Istrië, het schiereiland in het noorden, wordt gedomineerd door prachtige baaien, authentieke kuststadjes zoals Porec en Novigrad en natuurwonder Plitvička. De belangrijkste attractie van dit Nationale Park zijn de 16 meren die door spectaculaire watervallen in elkaar overlopen. In Dalmatië, de zuidelijke regio van Kroatië, schitteren de langgerekte kust, ongerepte natuur en sfeervolle stadjes. Met Dubrovnik (Dalmatië) en Pula (Istrië) telt Kroatië bovendien twee prachtsteden vol historie, monumenten en cultureel erfgoed.

Goed bereikbaar

Kroatië ligt dichterbij dan velen denken. De verrassende rijafstand – slechts 1300 kilometer van Utrecht naar het noorden van Istrië – zorgt voor een toename van het aantal auto- en campingvakanties. Met vier internationale luchthavens (hoofdstad Zagreb, Pula, Split en Dubrovnik) is de parel van de Balkan ook een populaire bestemming voor lijnvluchten, vakantiecharters en low cost airlines.

Comments are closed.