Een dag op kantoor bij Natacha Grommé van de Franse regio Bouches-du-Rhône

Benieuwd naar een dag op kantoor bij Natacha Grommé? Natacha werkt als Promotie Manager bij het verkeersbureau van Bouches-du-Rhône in Frankrijk. We vroegen naar haar werkzaamheden voor de regio, een typische werkdag op kantoor in Marseille en wat ze het liefst doet in haar vrije tijd!

Natascha tijdens een workshop in Boston.

Natascha tijdens een workshop in Boston.

Hoe promoot je de Franse regio Bouches-du-Rhône?

Ik werk op de communicatie afdeling waar we onder andere bezig zijn met webmarketing, communicatie en promotie van de regio. We hebben verschillende manieren om Bouches-du-Rhône te promoten. Bijvoorbeeld met communicatie campagnes, evenementen en door middel van persreizen. Ik heb de leiding op het gebied van promotie van business to business. Wat betekent dat ik veel contact heb met alle reisbureaus. Mijn doel is om de reisbureaus Bouches-du-Rhône op te nemen in hun aanbod.

Hoe weten reizigers jouw bedrijf te vinden?

Bouches-du-Rhône is al redelijk bekend bij veel reizigers, door de prachtige omgeving van de Provence streek. Vaak wordt gedacht aan de leefstijl, typische marktjes en kunst. Net als de regio Camargue dat zo vlak als Nederland is, maar dan met wilde paarden, stieren en flamingo’s. En niet te vergeten Marseille, de perfecte stad voor een city trip. Onze bestemming profiteert van deze bekendheid. Vorig jaar zijn er maar liefst 300 journalisten naar onze provincie gekomen. Wat bijna 5000 pers artikelen heeft opgeleverd!

Hoe vaak ontmoet je nieuwe mensen binnen de branche?

Sinds Januari heb ik drie persevenementen georganiseerd, in Amsterdam, Amerika en Frankrijk. Ik reis ongeveer elke maand wel 1 keer naar een bestemming in het buitenland en elke trip brengt veel nieuwe relaties met zich mee. Ik heb ongeveer 500 reisorganisaties ontmoet in de laatste 4 maanden!

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Wanneer ik op het kantoor ben heb ik veel meetings over projecten met de verschillende teams. Daarnaast gaat er veel tijd zitten in het organiseren van de persevenementen en na het evenement moet ik iedereen weer benaderen. Ook ben ik vaak druk met het begeleiden van perstrips in de regio. Eigenlijk ben ik 50% op kantoor en 50% onderweg!

Lunch je altijd op kantoor, thuis of buiten het kantoor?

Ik lunch altijd op kantoor

Waarom heb je gekozen voor een baan in de reisbranche?

Ik ben zelf opgegroeid in het buitenland en ik vind het geweldig om de bestemming te promoten waar je zelf woont en waar je zelf enthousiast over bent. Daarbij vind ik het heel leuk om te reizen, nieuwe mensen te ontmoeten en niet te veel achter de computer op kantoor te zitten.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik vind het erg leuk om te zeilen, onze kust is prachtig en de zon schijnt er het hele jaar. Daarnaast vind ik het leuk om evenementen te bezoeken, pas geleden was ik sardientjes gaan eten bij Vallon des Auffes. Dat is een unieke plek in Marseille met heerlijke latino muziek en eten. Zoals ik al zei; Marseille is THE place to be!

Is de Nederlandse markt belangrijk voor jullie regio?

Ieder jaar bezoeken veel Nederlandse reizigers de regio. Daarom zit Nederland ook in onze top 5 landen. Naast Nederlandse bezoekers trekken we veel bezoekers uit Italië, Duitsland, Groot-Brittanië en België.

 

Wil je ook een keer geïnterviewd worden?

Lijkt het je leuk om ook door ons geïnterviewd te worden over de bestemming, het hotel, restaurant of airline waar je voor werkt? Stuur een e-mail naar Alexandra en we nemen contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *