Een dag op kantoor bij Hildegunn Skage Teinum van Visit Sørlandet

Deze week laten we zien hoe een dag op het kantoor van Visit Sørlandet eruitziet. We vroegen Hildegunn, werkzaam als webmaster en contentmanager, naar haar dagelijkse werkzaamheden en hobby’s. Ook deelt ze haar beste tips voor een bezoek aan de Noorse regio Sørlandet.

Hildegunn Skage Teinum & Erik Engenes bij de kerk in Kristiansand.

Hildegunn Skage Teinum & Erik Engenes bij de kerk in Kristiansand.

Hoe promoot je jouw bestemming onder de reizigers?

We zijn vooral online actief. We werken met kleine bestemmingen en budgetten, dus we moeten creatief zijn. We doen veel aan social media-marketing. We hebben bijvoorbeeld voor de verschillende regio’s pagina’s op Facebook, we hebben Instagram, Pinterest, Google+ en Twitter. De focus ligt echter op de website. Onlangs zijn we een partnership met Visit Norway gestart en daar kwam ook een nieuwe site én een nieuw publiek bij: Visit Norway heeft 22 miljoen bezoekers per jaar. Verder doen we mee aan campagnes van Innovation Norway en werken we samen met de Visit Norway-kantoren in de verschillende landen waar we op focussen. Ook geloven we dat tevreden klanten onze beste ambassadeurs zijn, dus via hen hopen we mond-tot-mond-reclame te genereren. Daarnaast doen we zo nu en dan een promotiestunt.

Kun je een voorbeeld geven van een recente campagne?

Momenteel zijn we bezig met een paaseijacht, waarbij we eieren in de grotere steden in Noorwegen verstoppen met daarin cadeaubonnen van diverse organisaties in Zuid-Noorwegen, tickets voor attracties en overnachtingen. De eieren liggen in onder andere Tromsø, Bergen, Oslo en Stavanger en in 2 eieren zitten zelfs vliegtickets naar Kristiansand. Elke dag posten we een hint over de locatie van de eieren op onze social media.

Hoe weten reizigers jouw bedrijf te vinden?

Een groot deel van onze bezoekers komt uit Noorwegen, voor hen is Zuid-Noorwegen al jaren de nummer één vakantiebestemming eigen land. Sørlandet is de ultieme vakantiebestemming voor hen omdat het leven hier langzaam en ontspannen is. Hoe internationale reizigers Zuid-Noorwegen kennen, weet ik niet precies. Veel mensen die naar Zuid-Noorwegen komen, zijn al eerder in Noorwegen geweest. Op doorreis naar de poolcirkel bijvoorbeeld, maar bij een tweede bezoek aan ons land blijven ze liever dichter bij huis. Anderen hebben goede verhalen van vrienden en familie gehoord. De reisafstand naar verschillende activiteiten is kort.

Wat is jouw beste tip voor Visit Sørlandet?

Verblijf een nacht in een vuurtoren. Neem een boot naar een van de eilanden en geniet van een stille zomernacht! Je kunt ook naar Lista of Lindesnes, daar kun je ook zonder boot komen. We hebben 11 vuurtorens in Zuid-Noorwegen waar je kunt verblijven. Niet in de top overigens, maar in een naastgelegen appartement.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Op maandag hebben we een vergadering met iedereen. We bespreken de komende week, discussieren over de inhoud die op de website moet komen en wie dat gaat doen. Ook informeren we elkaar over de projecten waar we aan werken. De rest van de tijd bestaat uit het schrijven van artikelen, het corrigeren van artikelen, contact onderhouden met de technici, anderen helpen als ze vastlopen en natuurlijk e-mails beantwoorden. Als ik geluk heb, heb ik een vergadering op locatie van een van onze bestemmingen, waar ik inspiratie opdoe voor het blog, foto’s maak en mijn ervaringen deel op de social media. Volgende week ga ik naar Amsterdam voor de conferentie van The Next Web!

Lunch je altijd op kantoor, thuis of buiten het kantoor?

Ik lunch op kantoor.

Waarom heb je gekozen voor een baan in de reisbranche?

Ik heb het altijd al leuk gevonden om met mensen te werken en om te reizen. Ik wilde eigenlijk talen gaan studeren, maar toen wees mijn neef me op de opleiding hotel- en toerisme-management in Stavanger, waar ik mijn passie voor toerisme ontdekte. Ik had een baan in een boekhandel in Kristiansand, maar viel een aantal keer in voor mijn huidige baas en toen ze verantwoordelijk werd voor deze organisatie, vroeg ze me om voor haar te komen werken. Dat was op een donderdag, en ik begon de maandag daarop.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik breng veel tijd door met mijn gezin. We gaan hiken of naar de dierentuin in Kristiansand. Ook gaan we some op een mini-break dicht bij huis. Mijn kinderen zijn klein, dus het is niet leuk om lang in de auto te zitten. In de winter gaan we naar de bergen om de skiën, in de zomer maken we dagtrips naar vrienden in Arendal, Lillesand en Farsund. De meest memorabele trip was echter de reis naar Disneyland in Florida twee jaar geleden, waar ik een keer op studiereis ben geweest. Ik zei toen: ooit neem ik mijn familie hier mee naartoe!

Wat is het vakantieseizoen voor jullie?

In de zomer maanden is het heel druk.

 

Wil je ook een keer geïnterviewd worden?

Lijkt het je leuk om ook door ons geïnterviewd te worden over de bestemming, het hotel, restaurant of airline waar je voor werkt? Stuur een e-mail naar Alexandra en we nemen contact met je op.

Comments are closed.