Stavanger

Stavanger is een stad en gemeente in het zuidwesten van Noorwegen en de hoofdstad van de provincie Rogaland. In 2008 is de stad uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Blijf op de hoogte van Stavanger met onze inspirerende nieuwsbrief vol Stavanger tips!

Reizen naar Stavanger

De stad kent een verscheidenheid aan musea waaronder het Stavangermuseum, het archeologisch museum en het Noors Petroleummuseum gelegen bij de haven. De omgeving van Stavanger kenmerkt zich door ongerepte natuur met o.a. indrukwekkende fjorden en bergen die een prachtig uitzicht op de omgeving bieden.

Excursies naar de Fjorden

In de omgeving van Stavanger zijn de indrukwekkende Lysefjord met de indrukwekkende Preikestolen te vinden. Dit is waarschijnlijk één van meest indrukwekkende toeristische attracties. Het is een stenen plateau van ongeveer 600 vierkante meter boven op een fjord. Vanaf hier heeft u een indrukwekkend uitzicht op de weide omtrek. Wanneer u een wandeling naar de fjorden gaat ondernemen moet u vooral de Kjerag niet overslaan. Dit is een berg gelegen aan de Lysefjord. In het westelijk deel ligt de Kjeragbolten, een 5 m³ grote steend die tussen twee rotsen is ingeklemd en die 1000 meter boven Lysefjord ligt. De Preikestolen en de Kjerag zijn te voet te bereiken via wandeltochten. Beginpunten van deze wandelpunten zijn per bus te bereiken vanaf Stavanger centrum. Voor meer informatie over de verschillende wandelroutes naar de fjorden raadpleeg het lokale VVV.

Tips van het verkeersbureau van Stavanger

Om uw verblijf in Stavanger goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende tips

  • Op Booking.com vind je voordelige en goede hotels in Stavanger
  • in Stavanger is de lokale valuta is de kroon. Zorg dat u vooraf bij het GWK wat geld wisselt
  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Stavanger

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Stavanger om in de vakantiestemming te komen!

Vliegtickets naar Stavanger

Zowel KLM als Norwegian Airways vliegen naar de luchthaven Stavanger Sola bij Stavanger. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Stavanger Sola. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Stavanger