Interview met David Winkels

Tijdens een leuke ontmoeting op het Vakantiesalon in Brussel hebben wij een interview gehouden met David Winkels, Bestuurder Value Retail Europa Met 9 unieke shopping bestemmingen in Europa en 1 nieuwe locatie op komst in China wordt een bezoek aan een van de Villages een must-do tijdens je vakantie. We hebben David onder andere gevraagd naar zijn dagelijkse werkzaamheden, de shopping Villages en zijn beste tips.

David Zwinkels, Bestuurder Value Retail

David Winkels, Bestuurder Value Retail Europa

Kun je ons meer vertellen over het concept Chic Outlet Shopping®?

Chic Outlet Shopping® valt onder Value Retail, wat is opgericht in 1992 door Scott Malkin. In die tijd was outlet shoppen in Europa redelijk onbekend. Door de komst van de Villages in Europa is het mogelijk voor de veeleisende shoppers om het hele jaar door tegen flinke kortingen te shoppen. Maar de shopping Villages zijn niet enkel een kortingsparadijs; het gaat om de hele ervaring van het shoppen in de luxe Villages.

Hoe komen reizigers in contact met Chic Outlet Shopping®?

Een bezoek aan een van de Villages kan onderdeel zijn van een toeristisch dagje uit. Dit gebeurt vaak in combinatie met een bezoek aan een van de steden waar de Villages dichtbij zijn. Er is veel informatie te vinden op de algemene website chicoutletshopping.com en iedere Village beschikt ook over een eigen website. Daarnaast bieden we ook een Chic Outlet Shopping® app aan voor de iPhone, iPad en Android met veel handige tips en een plattegrond.

Waar kunnen reizigers terecht voor een ‘shop experience’ bij Chic Outlet Shopping?

Op dit moment zijn er 9 Villages in Europa die voor dat unieke dagje uit zorgen. We hebben Villages in de buurt van London, Milaan, Munchen, Dublin, Barcelona, Madrid, Parijs, Brussel, Antwerpen en Frankfurt. Alle Villages zijn goed bereikbaar door een shuttle bus die vanuit het stadscentrum naar de Villages rijdt. Daarnaast beschikken alle Villages over luxe extra’s zoals: VIP lounges, gratis Wi-Fi, valet parking, personal shoppers en hands-free shopping. Dit alles maakt een bezoek aan een Chic Outlet Shopping® Village een uniek dagje uit.

Wat is jouw beste tip voor Chic Outlet Shopping®?

Als je op zoek bent naar een leuke dag uit, dan ben je aan het goede adres bij een van de 9 Villages in Europa. Het is ideaal om je bezoek aan een van de populaire steden in Europa te combineren met een dag naar een Chic Outlet Shopping® Village. Tip: alvorens je op reis gaat, neem een kijkje op de website. Dat is een goed begin van je bezoek aan een van de Villages.

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Gemiddeld genomen heb ik zo’n 4 meetings per dag. Daarnaast ben ik druk bezig met het beantwoorden van e-mail en telefoon. Vaak is er ook een evenement ‘s avonds ingepland, dit varieert van een zakelijk diner tot een opening of presentatie op locatie.

Lunch je altijd op kantoor of ergens anders?

Ik probeer zoveel mogelijk de restaurants in Maasmechelen Village uit te proberen. Er is pas een nieuw restaurant geopend: Ellis Gourmet Burger, daar ben ik erg benieuwd naar. Maar ik ben sowieso verwend qua culinaire mogelijkheden binnen de regio Maasmechelen want daar zijn we uiteraard bekend om.

Wat is de leukste campagne die je hebt gedaan voor Chic Outlet Shopping®?

Onze huidige campagne Chic Goes Wild is erg interessant. Het thema is gericht op de aankomende lente en in samenwerking met Mark Colle ontwikkeld. In de lente zal de Village compleet in het thema van bloemen en lente gehuld zijn, dit is een van de grootste trends van het seizoen.

Hoeveel Nederlanders bezoeken de Maasmechelen Village per jaar?

Ongeveer 15% van het totaal aantal bezoekers van Maasmechelen Village komt uit Nederland.

Maasmechelen Village

Maasmechelen Village

Welke Shopping Village is het populairst?

Alle Chic Outlet Shopping® Villages hebben hun eigen identiteit en hebben zich gevestigd als internationale winkelbestemmingen. De eerste Village, Bicester Village, tussen Oxford en London in is wel één van de populairste attracties in Europa. La Vallée Village in de buurt van Parijs – een van de meer gevestigde dorpen- is de toonaangevende outlet shopping bestemming in Frankrijk. Dit komt mede door de ideale ligging en het is slechts op 5 minuten afstand van Disneyland Parijs.

Comments are closed.