Interview met Patricia Huber – Rhaetian Rail

Verkeersbureaus.info heeft onlangs een interview gehouden met Patricia Huber, Marktmanager voor west en centraal Europa bij Rhaetian Railway, Chur, Zwitserland. We hebben haar onder andere gevraagd naar haar werkzaamheden, hobby’s en de bestemming die zij vertegenwoordigt!

Patricia Huber

Patricia Huber

Hoe zetten jullie Rhaetian Railway op de kaart?

We richten ons voornamelijk op vier verschillende marketingpijlers: Key Account Management, Key Media Management, Key Partner management en e-marketing. In de verschillende landen werken we nauw samen met het Zwitserse bureau voor Toerisme in Amsterdam, andere partners, zoals Swiss Travel System, lokale touroperators en journalisten / vertegenwoordigers van de media. Met hen plannen we elk jaar verschillende activiteiten met de focus op onze twee prestigetreinen de Bernina and Glacier Express en de UNESCO World Heritage label.

Hoe komen reizigers in aanraking met Rhaetian Railway?

Reizigers kunnen informatie zoeken op onze website www.rhb.ch of in onze brochures over de Bernina en Glacier Express. Ook op andere websites zoals myswitzerland.com kunnen zij goede informatie vinden over onze treinen en het omringende gebied. In de Nederlandse markt zijn touroperators zoals OAD Reizen, Treinreiswinkel of incento erg belangrijk bij het verstrekken van informatie over onze producten. Ook helpen zij ons om Rhaetian Railway te promoten.

Wat is de beste tip voor Rhaetian Railway?

Een trip met de Bernina Express langs gletsjers en palmbomen is altijd een highlight!Binnen vier uur reis je door totaal verschillende landschappen en door drie verschillende culturele regio’s waar de mensen Duits, Reto-Romaans en Italiaans spreken. Je reist langs het hoogste punt op de route, namelijk de Ospizio Bernina (2253 meter boven zeeniveau) met twee aangrenzende meren en je eindigt in Tirano, Italië, waar de pizza’s en pasta’s al voor je klaar staan.

Wat is de beste campagne die u tot nu toe hebt gedaan?

In Den Haag en Rotterdam hebben we een aantal trams met het Glacier Express-, Swiss Travel System- en het terinreiswinkel-logo gemerkt.

Campagne Trams Den Haag en Rotterdam

Campagne Trams Den Haag en Rotterdam

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Het leuke aan mijn werk is dat elke dag anders is. Ik reis veel naar en binnen de markten war ik verantwoordelijk voor ben. Ik bezoek onze partners door heel Europa met wie ik zakelijke gesprekken voer. Ook organiseren we samen met Switzerland Tourism verschillende evenementen voor reis-specialisten en journalisten en organiseren we workshops, persconferenties en nog veel meer.

Waar lunch je tijdens je werkuren?

Ik lunch over het algemeen gewoon thuis.

Waarom heb je voor deze baan en deze sector gekozen?

Ik ken de Rhaetian Rail nog uit mijn jeugd, toen het de belangrijkste treinorganisatie was op de plek waar ik ben opgegroeid. Toen ik besloot om terug te verhuizen naar deze plek wist ik zeker dat dít het bedrijf was waar ik voor wilde gaan werken. Gelukkig ben ik nu waar ik wilde zijn en ben ik nu trotse vertegenwoordigster van Rhaetian Rail.

Wat heb je geleerd op je werk?

De spoorwegbusiness is een zeer complexe wereld en er zijn veel verschillende aspecten van een spoorweg. In mijn sector, de “toeristische spoorlijn” werken we met veel verschillende partners en klanten van over de hele wereld met allemaal verschillende eisen en verschillende manieren van werken. Om de balans te vinden en iedereen tevreden te houden is niet altijd gemakkelijk, maar wel een uitdaging die we elke dag weer aangaan.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd? Welke plaatsen bezoek je graag?

Omdat ik tijdens mijn werk al veel op reis ben, vind ik het heerlijk om af en toe thuis te ontspannen, uit te gaan met vrienden, te koken of en bezoek te brengen een aantal leuke plekken in de regio waar ik woon.

Wat is het typische vakantieseizoen voor treinreizen?

We reizen natuurlijk het hele jaar door, maar voor ons is vooral de zomer een heel druk, en dus goed seizoen voor treinreizen.

Welke Nederlandse tour operators bieden reizen aan via Rhaetian Rail?

Er zijn veel touroperators die ons product aanbieden, maar de belangrijkste partners in de Nederlandse markt zijn voor ons: OAD Reizen, De Jong Intra Vakanties, terinreiswinkel en incento.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zwitserland

 

Reviews lezen over Zwitserland

Meer informatie over Zwitserland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zwitserland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Zwitserland met Skyscanner

Comments are closed.