Dit zijn de 15 favoriete hotels van Harmke in de USA

Een van Harmke’s favoriete reisbestemmingen is Amerika en daar heeft ze al in best veel hotels gelogeerd. Hier 15 van haar favorieten gerangschikt op plaatsnaam, van Atlanta, New Orleans en Portland tot Seattle.

Room with a view bij The Higgins in New Orleans

Atlanta/Georgia

Kimpton Shane Hotel

The Shane zit in Midtown, hartje Atlanta dus. In 2022 opende het zijn deuren. Het heeft een gezellige moderne vibe en ruime comfortabele suites. The Shane heeft een gunstige ligging: het High Art Museum is op steenworpafstand en de foodhal Politan Row aan Colony Square is eveneens dichtbij. De omgeving van The Shane is erg groen. Het hotel ligt aan Peachtree Street, niet dat er perzikbomen groeien, maar er staan wel veel bomen. Een bijnaam van Atlanta is The City in the Forest. Nog meer groen vind je in stadspark Piedmont Park en langs de BeltLine, een nieuw wandel/fiets/skatepad rond de stad, vol kunst en vertier. Bekijk het hotel hier.

Harmke’s suite bij The Shane in Atlanta

De BeltLine van Atlanta is een aanwinst voor de stad

Bingen/Washington State

Society Hotel

De Amtrak brengt me naar het gehucht Bingen in Washington State waar The Society Hotel zit. Een oud schoolgebouw werd tot spahotel omgetoverd en ik ben meteen verkocht! Kleurige tapijten sieren de gastvrije lobbyruimte. Ik logeer in een van de luxe cabins op het voormalige honkbalveld van de school, die in een cirkel rond het spagebouw staan. De cabin is een soort tiny house compleet met slaapkamers, keuken en badkamer. Op het terras is er een hangmat. In de spa tref ik heerlijke pools, hottubs en een sauna. Er is een yogaruimte voor Vinyasa-, Yin- en Hatha-sessies. Kortom, voor elk wat wils.

The Society Hotel zit in een oud schoolgebouw

Vrolijke ontvangst

Chicago/Illinois

Thompson Hotel

Mijn riante modern-klassieke suite bevindt zich op de 21e, tevens de hoogste etage. Room with a view dus! Het brede bed met fijne lakens slaapt heerlijk. Hoe bepalend de kwaliteit van je beddengoed is voor je nachtrust, zou je soms bijna vergeten. De buurt waar het Thompson staat, heet de Gold Coast. De dag begint zonnig. Dus maak ik een wandeling over de Magnificent Mile, de winkelavenue waar het Thompson ook vlakbij zit. De tulpen staan volop in bloei (bollen uit Nederland naar verluidt). Het Thompson hotel ligt ook nog eens op een steenworp van Lake Michigan, nog zo’n pre van deze stad. Op en auto stata de kreet: Life is good in Chicago. Eens!

Harmke’s snug room bij The Hox in Chicago

De rooftopbar van Chicago’s Hoxton

Chicago/Illinois

The Hoxton Chicago

Dit hotel overtreft mijn stoutste verwachtingen. The Hoxton zit in veel steden en ik ben sowieso al fan. Zo is ook The Hoxton van Portland een van mijn favoriete hotels (zie aldaar). Grappig hoe The Hox in Chicago diezelfde gezellige vibe weet uit te stralen als die in Portland, al is de lobbybar in Chicago minstens dubbel zo groot. Mijn cosy Snug room met Queensize bed is fantastisch en gezellig ingericht met een geel poefje en mooie plafondlamp. De rooftopbar van The Hox heeft veel planten en een zwembad. In het souterrain is een Speak Easy. The Hoxton Chicago staat in de booming wijk Westloop (’Westloop is the best loop’), waar ook Michelle Obama’s highschool is.

Harmke’s suite bij The Thompson in Chicago

Lobby van The Thompson

 

 

Dallas/Texas

Rosewood Mansion

Rosewood Mansion on Turtle Creek ligt in een bomenrijke villawijk in Uptown Dallas. Als ik de oprijlaan van de perzikkleurige villa oprijd, staat er iemand van de Valet Parking klaar om het stuur over te nemen. Ik slaap in een elegante suite met kingsize bed. De Mansion was ooit een privé-villa in Italiaanse renaissancestijl uit begin 1900 en werd uitgebouwd tot een exclusief boetiekhotel met 143 kamers. De sfeer bleef echter onverminderd huiselijk en intiem. Beroemde gasten, onder wie de cast van tv-serie Dallas en Franklin D. Roosevelt, logeerden hier. Roosevelt was hier in 1936, toen het hotel nog een privé-villa was. Dit geweldige hotel doet je vanzelf glimlachen!

Hoekje van suite in Rosewood Mansion

Het bed slaapt goed

Graham/Texas

Wildcatter Ranch

Van Dallas/Fort Worth gaat de rit naar de plaats Graham. Hier in de bossen ligt Wildcatter Ranch. Het lijkt een soort infinity road, maar dan zie ik de afslag: een smal weggetje leidt naar de ranch, die goed verstopt ligt tussen het geboomte. Op het enorme terrein zijn paardenstallen en weilanden met Longhorns. Rond de hoofdvilla staan luxe cabins met brandend haardvuur en bedden van eikenhout. Aan de muur hangen portretten van Native Americans en zelfs een ingelijste tomahawk. De veranda kijkt uit op de natuur. In de paardenstallen wacht een cowboy me op voor een rijtoer. Na de rit volgt een verrukkelijk diner in het restaurant van Wildcatter.

Longhorns bij Wildcatter Ranch

Omgeving van Wildcatter Ranch in Texas

Gulf Shores/Alabama

The Lodge at Gulf State Park

Alabama ligt aan de Golf van Mexico en er zijn daar parelwitte zandstranden. Aan een zo’n parelwit strand ligt mijn hotel: The Lodge at Gulf State Park, een prijswinnend eco-resort met prachtige lobby en rooftopbar. Gulf State Park ligt tussen de badplaatsen Orange Beach en Gulf Shores in. Dit duurzame hotel zit vol ecologische foefjes. Zo gaat de airco automatisch uit als je de balkondeuren opent. Tijdens mijn verblijf maak ik een strandwandeling in de vroege ochtend tussen de reigers. In het omringende bos ga ik op zoek naar de rode kardinaal, een zangvogeltje. En wat een geluk, ik spot hem!

Eco-resort The Lodge at Gulf State Park

Het ongerepte strand van Gulf State Park

Hood River/Oregon

Hood River Hotel

Geloof dat ik er al wel 3 keer heb gelogeerd en elke keer denk ik; wow! Zeker nu, want ik slaap in een fijne suite met zithoek en keuken. Het bed is stylish opgemaakt. Een zwart-witfoto aan de muur herinnert aan de begindagen van dit historische hotel anno 1912. Het ligt aan de hoofdstraat en kijkt aan de achterkant uit op de Mount Hood Railway. Het ontbijt wordt geserveerd bij het inpandige café met Scandinavische touch: Broder Øst. Het bevalt me zo goed dat ik terugkom voor de lucnh; die Zweedse gehaktballen in sherrysaus zijn té verleidelijk. Oak Street is dé winkelstraat van dit plaatsje aan de Columbia River. Aan de overkant van het spoor ligt bier- en kombucha-brouwerij Ferment, een must-visit.

De lobby van Hood River Hotel, Oregon

Harmke’s comfortabele suite in Hood River Hotel

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

La Grande/Oregon

The Lodge at Hot Lake Spring

Dit historische spa-hotel ligt vlak bij het leuke plaatsje La Grande in Eastern Oregon. De kamers zijn mooi gerenoveerd. De grootste attracties zijn echter de Hot Pools in de hoteltuin gelegen aan een meer met bronwater. De pools met het warme bronwater zijn voor gasten dag en nacht toegankelijk. Dus baad ik zowel bij sunset als sunrise in de pools. Het geneeskrachtig water werd al ontdekt door de Native Americans. De nieuwe eigenaar van dit hotel is bezig The Lodge tot een volwaardig en authentiek wellness-resort om te toveren met nog veel meer faciliteiten en dat gaat hem zeker lukken.

Baden in bronwater bij Hot Lake Springs

The Lodge at Hot Lake Springs

New Orleans/Louisiana

The Higgins Hotel

Dit comfortabele hotel is erg bijzonder en dat heeft alles te maken met het WWII Museum waarmee The Higgins Hotel is verbonden. Het WWII museum is namelijk de nr. 1 attractie van New Orleans. Het belicht de oorlog vanuit Amerikaans perspectief. Museum en hotel werken nauw samen en zitten op loopafstand van de French Quarter. Marc Becker, Director of Sales & Marketing van The Higgins:

In 2020 opende ons hotel. Het is vernoemd naar Amerikaan Andrew Higgins die door het bouwen van boten-met-helikopterplatform een grote bijdrage leverde aan de overwinning van de geallieerden. De opbrengst van hotel en museum steken we in educatie.

Receptie van The Higgins in New Orleans

Het WWII Museum en The Higgins horen bij elkaar

Portland/Oregon

Lolo Pass

Over dit hotel heb ik al eerder geschreven maar het blijft een van mijn topfavorieten! Lolo Pass is een leuke combi van hotel en hostel. De grote pre is het fantastische dakterras dat uitzicht geeft op Southeast Portland en waar je een heerlijk hapje kunt eten of een cocktail kunt drinken. Deze keer was ik er nét een week voordat het terras openging. Alle reden om nog eens terug te komen. De kamers zijn betaalbaar en basic maar brandschoon en hebben alles wat je nodig hebt. Ook de lobby kan me bekoren. Je drinkt er goede koffie en het is een gezellige werkplek voor digital nomads zoals ik.

De koffiecorner van hotel Lolo Pass

Genieten op het dak van Lolo Pass in Portland

Portland/Oregon

The Hoxton Portland

The Hoxton Portland bevindt zich aan de rand van Old Town. Deze wijk heeft aan de pandemie weliswaar een ietwat rauw randje overgehouden, maar binnen in het hotel is het een en al sfeer en gastvrijheid. Alle rden om dit hotel te boeken. De koffiecorner maakt perfecte cortado’s en bar Lovely Rita is een fijne (werk)plek. Zelfs tijdens Happy Hour als er een swingend jazzcombo speelt, kan ik er goed werken. Ook bij deze Hox slaap ik in een Snug Room (zie Chicago) en ik voel me als een vis in het water in deze compacte maar luxueus aanvoelende kamer met alles erop en eraan. Op de topfloor zit het populaire restaurant Tope met dakterras. Sla ook de Speak Easy beneden niet over!

De gezellige bar van The Hox in Portland

Heerlijk ontbijtje bij The Hox Portland

Richmond/Virginia

Quirk Hotel

In Richmond, de hoofdstad van Virginia, overnacht ik bij het Quirk Hotel, een verrassend hip adres in een bruisende wijk van de stad, Carytown. Met zijn unieke boetiekjes en eclectische restaurants wordt Carytown wel de Mile of Style genoemd. Je vindt er ook het historische The Byrd Theatre, een bios uit 1928 vernoemd naar William Byrd, stichter van Richmond. Roze is de themakleur in dit boetiekhotel. Om vrolijk van te worden. “It can never be too pink,” zoals een vriend een keer tegen me zei. Ook het ontbijtbuffet is dik in orde, met schalen vol broodjes en croissants, roomboter, roomkaas, gekookte eitjes, verse aardbeien en ander rood fruit.

Ontbijtbuffet bij Quirk

Entree van Quirk, Richmond

Seattle/Washington State

Hotel 1000

Dit moderne en luxueuze hotel staat in downtown. Hotel 1000 telt 120 kamers en is daarmee voor Amerikaanse begrippen een ‘small boutique hotel’. Mijn suite zit op de topfloor (14e) en dus is het genieten van het uitzicht op de haven. De riante suite heeft een comfortabele zithoek, kingsize bed en ligbad. All Water Seafood & Oyster Bar beneden in het hotel serveert ontbijt, lunch en diner onder de noemer From Ocean to Table. Deze zomer gaat ook een nieuwe cocktailbar open. Hotel 1000 is een perfecte uitvalsbasis om Seattle’s attracties te zien, zoals de Space Needle. Maar met stip op 1 wat mij betreft: de rondvlucht met een watervliegtuigje van Kenmore Air boven de baai van Seattle!

All Water Seafood & Oyster Bar in Hotel 1000

Room for a pony in Harmke’s suite bij Hotel 1000, Seattle

Tampa/Florida

Haya Hotel

Zittend in het leuke ontbijtcafé met hangplanten van hotel Haya in zonnig Ybor City in Tampa Bay voel ik me compleet senang. Dit hotel anno 2020 bevindt zich is genoemd naar de man die Ybor City stichtte. Zijn beeltenis is in het hotel subtiel terug te vinden. Zo siert een piepklein portretje mijn badkamerdeur. De suite met gele bank kijkt uit op het hotelzwembad. Ybor is een bruisende historische wijk met Siciliaanse en Cubaanse roots. Traditiegetrouw lopen de kippen en hanen los rond in de straten. De sigarenindustrie was en is er booming. Vanuit Ybor City stap je zo op de gratis Street Car (tram) die je naar Downtown Tampa brengt.

De entree van hotel Haya, Tampa Bay

Ontbijtbar van hotel Haya in Ybor City, Tampa

Harmke in de spa van The Society Hotel in Bingen

Sunset in Alabama

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.