Proef de Peruaans-Japanse keuken van BlueBlood

Tussen het Haagse Hilton Hotel en sportschool Caesar vind je restaurant BlueBlood. Harmke schoof aan om de gerechten te proeven van de nieuwe chef-kok Luis Rojas uit Peru. Zijn stijl is een mix van Peruaans en Japans.

Verrukkelijk dessert met Bailey’s

 

Japanse invloeden

Voor mij is het een thuiswedstrijd, want BlueBlood zit bijna letterlijk bij mij om de hoek. Ik kon niet wachten om kennis te maken met de kookkunsten van de nieuwe chef, Luis Rojas uit Peru, die internationale bekendheid geniet. Hij is een zogeheten Nikkei-chef. De term Nikkei staat voor alles met een Japanse touch. Door de jaren heen emigreerden veel Japanners naar Zuid-Amerika en vooral naar Peru. Dat leidde tot de vele Japanse invloeden in de Peruaanse keuken.

De entree van BlueBlood

De gezellige bar naast het restaurant

 

Kokoscrème en sake

Boven de entree staat in paarse neonletters: “You can check in, but you can never check out!” Oké… De jassen worden netjes aangenomen en via de bar komen we in het sfeervolle restaurant zelf met warme kleuren en zachte fauteuils. Het is comfortabel zitten. Gelukkig, want met onze menukeuze blijkt het een lange zit! We starten met een cocktail: voor twee van ons wordt het de Coastisclear met kokoscrème (yum!) en de derde kiest voor de 4Plumsake-cocktail (ook yum!).

De chef komt uit Peru

Wat zullen we eens kiezen van de menukaart?

 

 

Verrassingsmenu

De kersverse chef de cuisine Luis Rojas ontwikkelde de afgelopen tijd een heel nieuw menu voor het restaurant en bracht de keukenbrigade van BlueBlood de fijne kneepjes van de Nikkei-keuken bij. Op de kaart prijken gerechten met een ‘avontuurlijk smaakpallet’ die geïnspireerd zijn op de Japans-Peruaanse keuken. Het zal mijn tafelgenoten en mij dan ook zeer benieuwen! We laten ons graag verrassen en kiezen daarom voor het speciale surprise-menu van de avond.

De 4Plumsake-cocktail

Tipje van de sluier

 

Pittig Peruaans

Bij dit menu, dat een ietsiepietsie pittig zal zijn, wordt ons een chenin blanc uit Stellenbosch aanbevolen en die bevalt ons érg goed. Zo goed zelfs dat als we niet oppassen de fles al leeg is voordat het eerste gerechtje op tafel komt… Ons menu van vanavond is fusion in optima forma, een combinatie van de luxe van de Japanse keuken met de pit van Peru. Het begint met verrukkelijke sushi-rollen. Wow! Fantastisch vinden we de veggie-rol met ingelegde komkommer en sesam.

Sushi!

We kunnen er geen genoeg van krijgen.

 

Driemaal ceviche

De spanning stijgt. Wat volgt? We zien van alles voorbijkomen, maar het gaat naar andere tafels op deze drukbezette avond. En dan zijn wij aan de beurt. Ceviche! Prachtig opgediend op een plateau met ijs en schelpjes en met een rookeffect. Ceviche van zalm, tonijn en zeebaars. Voor alle smaken wat dus. Het is shared dining, dus we proeven uit alledrie de bakjes. Om tot de conclusie te komen dat elk van ons een andere topfavoriet heeft. Mijn nummer één is zalm.

Met rookeffect

Ceviche van zeebaars

 

Zachte octopus

Dan vergeet ik nog bijna te melden dat er behalve ceviche ook Padrón-pepers op tafel staan, in een tempurajasje dat zo lekker dun is en krokant, dat zie je niet vaak. De sausjes erbij zijn ook om van te smullen. Ze hebben precies genoeg pit. Het klapstuk moet dan nog komen: rib-eye met tomaatjes. Heel mals en perfect in combinatie met malbec. Ook de octopus mag niet onvermeld blijven. Inktvis kan soms net rubber zijn, maar niet bij BlueBlood. Deze is zacht en op smaak.

Octopus met dipsaus

Voor de vleeseters

Malse ribeye

 

Quinoa-salade

Ook de vegetariër onder ons, die wél zeebaars maar geen vlees of inktvis eet, komt niets tekort. Chef Luis Rojas vindt dan ook dat BlueBlood een plek moet zijn voor álle eetvoorkeuren. Dus richt hij zich ook volop op liefhebbers van vegetarische gerechten. De al genoemde Padrón-pepers vonden we alledrie geweldig, maar ook de quinoa-salade is een groot succes. Het is misschien zelfs wel de lekkerste quinoa die we ooit hebben geproefd. Zo smooth en rijk.

Vega

Tempura van Padrón-pepers

Cake met Bailey’s

Dan zijn we toe aan het toetje, al kunnen we bijna geen pap meer zeggen. Aan de desserts heeft Luis eveneens zijn eigen twist gegeven. We kiezen voor Bailey’s Tres Leches Cake met vanille en mango. Goddelijk. Het is een lange avond en om ons heen begint de romantiek nu toe te slaan. Minstens twee koppels beginnen elkaar in deze toch vrij ingetogen omgeving spontaan te zoenen. Er móet een geheim ingrediënt in het eten zitten dat die romantiek aanwakkert: liefde!

Het was genieten bij BlueBlood

Baileys’s Tres Leches Cake

Locatie Blueblood

BlueBlood, Zeestraat 35, Den Haag.

BlueBlood

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.